REKLAMI GEÇ

ASRIN NİKAHI VE AÇIK HAVA TİYATROSU

21 Ağustos 2017 Pazartesi

Zeybekci ve Özkan ailelerinin gençlerinin nikâh törenlerini izleme fırsatım olamadı. Basından öğrendiğime göre, muhteşem bir törenle (asrın nikâhı) olarak adlandırılacak muhteşem bir nikâh töreni gerçekleştirilmiş. Gençlerimize ve özellikle her iki aileye mutluluklar dilerken, ömür boyu birlikte olmalarını, eskilerin tabiri ile bir yastıkta kocamalarını Cenabı Hak’tan temenni ederim.

Kim ne derse desin ve sakın kimsecikler kırılıp darılmasın. Ama ben bu tür olaylarda büyük ihtişam ve gösterilere hep karşı olmuşumdur. Mandıra Filozofu Müfit Can Saçıntı’nın başrolünü oynadığı filmlerde ünlenmiş bir sözü vardır. Bilmem hatırlar mısınız? Müfit Can Saçıntı, herkesin çok değer verdiği ve peşinde koştuğu şeyler için hep, “ben ona karşıyım” deyip çıkıveriyordu. Onun gibi ben de bu tür aşırılıklara hep karşı çıkmışımdır.

Bir dostum benim böylesi bir çıkışımı dinleyip dinleyip de bana dönmüş ve “ana sen komünist olmuşsun yaa!” deyivermişti. Bilmem, ama komünistlik böyle işlere karşı çıkmaksa, ben de öyleyim galiba.

Bizim gelenek göreneklerimize ve İslami inançlarımıza göre zenginlerin fakirlere, büyüklerin de kendinden küçük olanlara örnek olmaları gerekmektedir diye düşünürüm. Bir zamanlar Mısır Hidivi ailesiyle birlikte Osmanlı Payitahtı İstanbul’u ziyaret edecekken, Padişah, heyetteki hanımlarının çok lüks ve ipeklere bürünmüş halde geleceklerini öğrenince, bu ziyareti iptal ettirmiş. Sebep olarak da, Osmanlı Sarayı ahalisine kötü örnek olurlar diye düşünmüş.

Her ne hal ise, bu benim düşüncem. Büyüklerimiz bizden daha iyi düşünürler. Sayın Bakanımız Nihat Zeybekci ve eşlerini, baba dostum Özkan Ailesi’ni ve gençleri candan kutlarım. Sayın Cumhurbaşkanımız kadar düşünebilecek değilim, ama (biri garip, ikisi rakip, üçü denge ve dördü Allah kerim) vecizesine de pek katılamıyorum. Yüce Allah’tan gençlerimize sağlıklı, başarılı ve ülkemize yararlı evlatlar vermesini canı gönülden temenni ederim.

Nikâh sebebiyle Denizlimizi şereflendiren Sayın Cumhurbaşkanımız AK Parti Genel Başkanı olarak partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısına katılmış. Toplantıda, büyük hizmetlerin bir özetini yaparak, teşkilat görevlilerine daha çok çalışmalarını, hizmetleri kapı kapı dolaşıp halka anlatmalarını istemiş. Böylece parti olarak daha da güçleneceklerini anlatmış. Çok doğrudur, çalışmak ve hizmetlerin değerini halka anlatmak gerekir. Ne yaparsak yapalım, oturduğumuz yerde beklersek kimse değerlendirme yapmaz. Hele bizim toplumumuzda bu çok doğru bir tespittir.

AK Parti’nin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı, Sayın Zeybekci döneminde benim adımın verildiği ‘Ziya Tıkıroğlu Sanat Merkezi’nde yapılmış. Bu yüzden çok mutlu oldum ve gururlandım. Mutluluğumun asıl sebebi, böylesi bir siyasî toplantının, burada yapılmış olmasındandır. Bir zamanlar adını bile tahammül edemeyip aşağılayarak (tiyatura yapıyorlar) demişlerdi. ‘Her şey bitti de, tiyatro mu eksik kaldı’ diyenler oldu. Tiyatronun açılışına ve açılış gecesine kendi partimin milletvekilleri ve teşkilat mensupları bile protesto edip katılmadılar. İlk önceleri adını Kültür ve Sanat Merkezi dediğimiz bu tiyatroda ne olaylar olmadı ki. Konferanslar, toplu sünnet törenleri, Kur’an okuma yarışmaları, sinema, tiyatro, konser ve pek çok olayların gerçekleştirildiği bu tiyatro, yapıldığı yıllarda Ege Bölgesi’nde bir taneydi. Böylece Denizli’nin övünç vesilesi olması gerekirken, aşağılamaya çalışmışlardı. Sonra daha pek çok olumsuzluklarla geçen olaylara rağmen, 20 yıl sonra ve AK Parti döneminde adımı yazdırarak beni ödüllendirmişlerdir. Bu defa da, özellikle Cumhurbaşkanımızın katıldığı bir toplantının bu Ziya Tıkıroğlu Sanat Merkezi’nde yapılmış olması, özellikle beni ve yakınlarımı ziyadesiyle mutlu etmiştir. Olayda İlgisi bulunan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunarım.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı