REKLAMI GEÇ

KONSERVATUAR SEZONU AÇILDI

11 Ekim 2018 Perşembe

Belediyemizin Konservatuarı, 2018-2019 eğitim öğretim yılını, 5 Ekim günü yapılan törenle açılmıştır. Konservatuarda bu yıl, 1150 gencimiz sanatsal açıdan eğitilecektir.

1984 yılında, müzik öğretmeni Yılmaz İşleten’in hocalık yaptığı orada burada müzik yapmaya çalışan birkaç sevdalıya, meclis salonu tahsis edilip çalışmaları sağlanmıştı. Böylece başlayan çalışmaları kurumsallaştırıp, daha güçlü şekilde eğitimlerini sağlamak için, TRT’nin İzmir Bölge Müdürlüğü’nden destek istenmiş ve TRT Sanatçısı bestekâr Vefik Ataç her hafta Denizli’ye gelerek, Belediyemizin himayesinde gerçek eğitim çalışmaları başlatılmıştır.

İlk başta Türk Sanat Müziği ile başlayan sanatsal çalışmalarına ek olarak Türk Halk Müziği, halk oyunları çalışmaları ile sürdürülmüştür. Belediye Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Rahmetli Mehmet Yiğit ve başkanlık sekreterlerinin gönüllü çalışmaları sayesinde, halk oyunları ekibi de kurulmuş oldu. O zamanlar bazı çevreler bizi, “her şey bitmiş gibi, sanat çalışmaları ile oyalanılıyor” diye eleştiriyorlardı. Bölgesel basınımızdan Yeni Asır gazetesi bile bizi, ”Belediye Başkanı mısın, yoksa kültür müdürü mü?” diye eleştiriyordu.

İnanarak sürdürdüğümüz çalışmalar, özellikle son dönem Başkanlarımızın gayretleri sayesinde 34 yıldır geliştirilerek sürdürülmüş ve yalnız Ege Bölgesi’nde değil, ülke genelinde ses getiren ve eşi benzeri bulunmayan bir konservatuar haline getirilmiştir.

Türk Sanat Müziği çalışmalarının gerçek eğitimini başlatan Vefik Ataç, birkaç yıl görevi sürdürmüş, İzmir’den Denizli’ye gide gele yürütülen çalışmaların sıkıntısı yüzünden ayrılmak istemişti. Ayrılırken terk edip gitmemiş, kendisi bizzat ilgilenerek, en uzun süre ve en değerli hizmetleri sürdüren Sayın Selim Öztaş’ı bize kazandırmıştı. Selim Hoca görevini 10 yıla yakın süre devam ettirdikten sonra, ilgisizlik yüzünden ara vermek zorunda kalmıştı. Çalışmalarını bir süre müzik hocası Sayın Erol Çiftçi 2000’li yıllara kadar sürdürmüş, görevi bırakıp gidince, Türk Sanat Müziği dalındaki konservatuar çalışmaları aksamaya başlamıştı. Koro çalışanlarından Sayın Cengiz Alptekin, Sayın Selim Öztaş’a koşup gitmiş ve kendisini ikna ederek, Türk Sanat Müziği çalışanlarının başına gelmesinde önemli bir görev yapmıştır.

Bugün gelinen noktada, özellikle Türk Sanat Müziği çalışanları, Sayın Selim Öztaş ve değerli eşi TRT sanatçısı Neşe Öztaş’ın başarılı çalışmaları sayesinde 2 dev koro oluşmuştur. Bir zamanlar 30-35 sanatçı ile sahne alabildiğimiz günleri hatırlarsak, bugün her bir koro 100’ü aşkın elemanları ile iki dev koromuz, sahnelere sığamaz hale gelmiştir.

Bütün bu çalışmaların yanında Türk Halk Müziği çalışanları da, zevkle izlenen ve gerçek sanat boyutunda çalışmalarla halkın karşısında büyük konserler verebilmektedirler. Konservatuar bu çalışmaları ile Denizli’nin çevresinde, hatta İzmir gibi büyük şehirlerde bile konserler icra edebilmektedirler. Eğitim çalışmalarını 17 tür saz eğitimi ile sürdürmekte olan konservatuar. 7 ayrı dalda koro çalışanlarıyla halkın karşısında başarılı konserler vermektedir.

Külahçı Un Fabrikası restore edilip konservatuar çalışmalarına tahsis edilmeden önce, merkez otogarın üst tarafında inşa ettiğimiz 8 katlı binanın 4 katı, Türk Sanat ve Türk Halk Müziği çalışanlarına tahsis edilmiş, çocuk korosu ve tiyatro çalışmaları da bu binada başlatılmıştı. Hatta “Dondurmam Kaymak” filminin başrol oyuncusu rahmetli Turan Özdemir, tiyatro çalışanlarının hocalığını yapmıştı. Çocuk korosunu çalıştıran Sayın Erinç Özmen hocanın öğrencilerinden müzik dalında çok ileri noktalara çıkabilenler olmuştur.

Bütün bu anlatımlarımdan maksadım, 34 yılda nereden nerelere gelindiğini göstermek içindir. Bugün 2018-2019 eğitim öğretim sezonunu açarken, Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Osman Zolan ve Belediye çalışanlarına sade bir Denizlili olarak gönülden şükranlarımı arz etmek isterim. 34 yıl önce çok büyük zorluklarla başlatılan çalışmaları özellikle Sayın Nihat Zeybekci atağa geçirmiş, konservatuarı hiç yalnız bırakmayan ve her türlü desteği esirgemeyen Sayın Osman Zolan da bu ilgi ve desteğini sonuna kadar sürdürmektedir. Kendilerine ne kadara teşekkür etsek yeridir. Tüm Denizlililer adına emeği geçen herkese şükranlarımı arz etmek isterim.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı