REKLAMI GEÇ

TEŞEKKÜR ETMELİYİM

28 Ekim 2016 Cuma

Mimarlık mesleğimin 60. yılını tamamlarken geçen bu bir ömre bedel süre sonlarında, hatıra olsun, bir iz kalsın diye kitaplar da yazdım. Maksadım elbette yazarlık taslamak değil, geçmiş anıları yaşatmak içindi. (Belleklerden Gerçeklere) adını verdiğim ilk kitabımın önsözünü yazarken de bunu vurgulamış ve (ben yazar değil çizerim, çünkü ben mimarım) demiştim. 2000’li Yıllara doğru çizerek mimarlık yapmanın çağı geçmiş ve ben de çok sevdiğim mimarlık mesleğimi evlatlarıma bırakıp, geçmişi anılarla yaşatma çabasına başlamış ve ilk kitabımı, Denizli Sanat Sevenler Derneği desteği ile yayınlamıştım.

Bu kitabın hemen arkasından, (Onurlu Bir Beş Hizmet Yılı) adını verdiğim ikinci ve Belediye Başkanlık dönemimi anlatan kitabımı hazırlamıştım ki, onun basımını Bakanımız Sayın Nihat Zeybekçi Belediye Başkanı iken kimseye bırakmamış ve kitabın basım işini Belediye olarak üstlenmişlerdi. Aynı duyarlılıkla ilk ve (Belleklerden Gerçeklere) adını verdiğim kitabımın ikinci baskısını da Başkanımız Sayın Osman Zolan kimseye bırakmamış, Belediye olarak üstlenivermişti.

Üçüncü kitabımla, özellikle yurt dışı gezilerimi anlatmaya çalışırken, kitabın adını (Gezmek) olarak düşünmüştüm de, son anda Doç. Dr. Sayın Fatih Yayla müdahale etmiş ve onun belirlediği (Ziyahatname) ismini yadırgamış ve (gülerle) demiştim. Ama gülmediler ve çoğu dostum bu ismi beğenmişti. Bu kitabımın da hem birinci ve hem de ikinci baskılarını, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Osman Zolan, Belediye Kültür Yayınları arasına katarak üstlenivermişti.

Dördüncü ve daha çok 10 yıl hizmet verdiğim DESAV çalışmaları ile ilgiliydi. Bazıları tarafından beğenilmeyip kazaya uğrayan (Desav 10.Yıl) kitabını, Forum Çamlık AVM eski müdürü Sayın Hakan Elmastaş üstlenmişti. Bu kitabın büyük çoğunluğunu ortalıktan yok ettiler. DESAV’ın 2016 yılında kapatılmasına çok üzülmüştüm. Bu yüzden (Desav’lı Yıllar 2000-2016) adını verdiğim beşinci kitabımı hazırlamıştım. Bu kitabın basım işlerini de, Kömürcüoğlu Mermer A.Ş. olarak Sayın Nihat Kömürcüoğlu sayesinde gerçekleştirmiştim.

DESAV çalışmalarını sonlandırdığım 2010 yılından sonra boş durmamak, bir şeyler üretebilmek için resim çalışmalarına başlamıştım. Kara kalemle başladığım çalışmalara, yağlıboya ile sürdürmüş ve 6 yıl boyunca 42 tablo geliştirerek, bu resimleri de bir kitap halinde toplamaya çalıştım. Bu kitabımı da Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Osman Zolan, Belediye Kültür yayınları olarak basımını sağlamış ve beni ziyadesiyle onurlandırrmıştı.

Ömrümde bir çağı geride bırakmış ve mimarlık mesleğinde de 60 yılını doldurmak üzere iken, bundan sonraki hobi çalışmalarımla neler üretebileceğimi bilemiyorum. Ancak, geçen bu dönemler içerisinde üretebildiklerimi değerlendirme çabalarında desteklerini esirgemeyen Başta Bakanımız Sayın Nihat Zeybekçi olmak üzere, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Osman Zolan’a ayrı ayrı ve çok teşekkürler ederim. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi Genel Koordinatörleri Sayın Mustafa Gökoğlan ve Kültür Müdürü Sayın Hüdaverdi Otaklı’ya teşekkürler ederek, birlikte çalıştıkları mesai arkadaşlarına da şükranlarımı sunmak isterim.

Sırasıyla ve desteklerini gördüğüm Denizli Sanat Sevenler Derneği yöneticilerine, her bakımdan yakın dostum Hüseyin Erikoğlu’na, Forum Çamlık AVM eski müdürü Hakan Elmastaş’a ayrıca teşekkürler ederim. Sevgili dostum ve resim çalışmalarında birlikte olduğumuz Nihat Kömürcüoğlu’na da sonsuz teşekkürler ederim.

Bunca çeşitli ve aynı zamanda uzunca süreli çalışma ortamında bana desteklerini esirgemeyen tüm dostlarıma da teşekkürlerimi sunarken, çizmeyi aşıp yazdığım kitaplarımı değerlendirerek okuyan tüm dostlarıma da şükranlarımı sunarım.

Saygılarımla.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorumlar

ADNAN KARACA   -  Bağlantı 28 Ekim 2016, 10:03

güzel cv olmuş.bakalım ardından ne çıkacak.hadi hayırlısı

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı