REKLAMI GEÇ

Herkesin hayali başka

Herkesin hayali başka

Bu yıl Milli Piyango’nun yılbaşı özel çekilişinde büyük ikramiye tam 55 milyon lira olarak belirlendi. İkramiye artı ama söylemler pek değişmedi. Önce “ya çıkarsa” diye bilet almaya niyet edenler, ardından başlıyor hayal kurmaya. En çok hayali kurulan ise bir ev, bir otomobil. Sonrası çocukların geleceğine yatırım.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 5 Aralık 2015 Cumartesi, 08:30

Milli Piyango’nun yılbaşı özel çekilişi yeni milyonerler yaratacak. Büyük ikramiye 55 milyon lira. Bunun dışında 5 milyon, 3 milyon, 2 milyon ve 1 milyon lira tutarındaki ikramiyeler de zengin olmayı hayal edenleri sevindirecek. Yılbaşında talih kuşunun dağıtacağı toplam ikramiye tutarı ise 289 milyon 465 milyon lira olarak açıklandı.

BİLET FİYATLARI
Bu arada yılbaşı özel çekilişi, Milli Piyango bayiliği yapanların da daha fazla kazanç elde etmeyi düşlediği bir dönem oluyor. Bayiler,29 Kasım’dan itibaren tam biletleri 50, yarım biletleri 25 ve çeyrek biletleri 12,5 liradan satışa sundu.

OTOMOBİL VE EV ÖNCELİKLİ TERCİH
Çekilişte büyük ikramiye tam bilete isabet ederse, tam 55 milyon liranın sahibi olacak talihli. Eh rakam büyük olunca, ekonomik sorunlarla boğuşan, çocuklarını gelecek kaygısından uzak büyütmek isteyenler başlıyor “ya bana çıkarsa” demeye. Sonrası mı? “Ev alırım, otomobil alırım” diyen de var, “kendi işimi kurarım” diyen de… Hayır işlerine harcama yapacağını, bağışta bulanacağını söyleyenler de yok değil. İşte Milli Piyango bayilerinin bilet satış yorumu ve vatandaşın ikramiye hayali:

makbule-erikan-ic

MİLLİ PİYANGO BAYİİ MAKBULE ERİKAN
29 Kasım’da biletler teslim alındı. Satıyoruz, ancak çok yoğunluk yok. Maaşların alınmaya başlanacağı 15 Aralık’tan itibaren satışların artacağını düşünüyorum.

gulcen-demir-ic

MİLLİ PİYANGO BAYİİ GÜLŞEN DEMİR
Biz, satış yapmaya başlayalı iki gün oldu. Şimdilik yoğunluk yok. Ancak ay sonuna doğru artacaktır. Maaş günleri daha çok kişi rağbet gösteriyor.

firdevs-ozcan-ic

MİLLİ PİYANGO BAYİİ FİRDEVS ÖZCAN
İlk gün çok sattım, ikinci gün de öyle ama bugün 100 liralık bile satış yapamadım. Ancak her sene olduğu gibi, son gün uzun kuyruklar oluşacak. Şimdilik sakin. Bir de bu aylarda çok dolandırılıyoruz. Geçen yıl çok fazla sahte paraveren olmuş. O nedenle para kontrol kalemi aldım.

yasar-gonullu-ic

MİLLİ PİYANGO BAYİİ YAŞAR GÖNÜLLÜ
11 ay boyuncu Milli Piyango bileti satmayan yerler, yılın son ayında satar; AVM’ler başta olmak üzere… Bizden başkalarının bilet satmasına karşıyım. Ben de bilet aldım. Bana çıkarsa binlerce kişinin katılacağı bir hayır yemeği vereceğim.

soner-arslan-icSONER ARSLAN
Tekstil işi ile uğraşıyorum. Bana büyük ikramiye çıkarsa ilk yapacağım şey çocuğumun geleceğine yatırım olacak. Ardından işimi geliştiririm.

 

 

 

 

tugba-rabia-ic

TUĞBA ERTUĞRUL 
Ev hanımıyım. Bana çıkarsa aslında şaşkınlıktan ne yapacağımı bilemem ama en çok yapmak istediğim şey, doğal gazlı bir ev ile araba almak olurdu.

RABİA YILMAZ

Ev hanımıyım. Aslında Milli Piyango bana çıksa ne yapacağımı bilemem. O kadar yüksek bir mebla ki hayal bile kuramıyorum.

ibrahim-gurcan-ic

İBRAHİM GÜRCAN
55 Milyon bana çıkarsa eğer Mehmetçik Vakfı başta olmak üzere tüm hayır kurumlarına bağışta bulunurum. Ardından çocuklarımın geleceğini yatırım yaparım.

necdet-arslan-ic

NECDET ASLAN
Tek yapacağım şey araba ve ev almak şimdilik.

denizli-erzurum-arasini-parayla-döseyebilirsiniz-ic

denizli-milli-piyango-hayalleriniz-yikilmasin-ic

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı