Rolex paylaşımı sonrası AK Parti Denizli Gençlik Kolları Başkanı görevinden istifa etti
AK Parti Denizli Gençlik Kolları İl Başkanı Mahmut Mert Çelik’in sosyal medya hesabından “Kıymetli ağabeyim Mehmet Kalyoncu’ya teşekkür ederim” notuyla paylaştığı Rolex marka saat görseli gündem oldu. Paylaşımın ardından Kalyon Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kalyoncu’nun açıklaması ve Çelik’in kamuoyuna yönelik mesajı geldi. Çelik, yaşanan yanlış anlaşılmanın ardından görevinden istifa ettiğini duyurdu.
AK Parti Denizli Gençlik Kolları İl Başkanı Mahmut Mert Çelik, sosyal medya hesabından “Kıymetli ağabeyim Mehmet Kalyoncu’ya teşekkür ederim” notuyla Rolex marka bir saate ait görsel paylaştı. Saatin yüksek değeri sosyal medyada gündem olurken, paylaşım kısa sürede çeşitli platformlarda tartışılmaya başlandı.
Yaşanan gelişmelerin ardından Kalyon Holding Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kalyoncu, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Kalyoncu, paylaşımı yapan kişi, paylaşılan saat ve dolaşımdaki içerikle herhangi bir ilgisinin bulunmadığını belirterek, “Bahsedilen kişinin benimle aynı isim ve soyismi taşıyan İzmirli bir iş insanı olduğunu öğrendim” ifadelerini kullandı.
Kalyoncu, Denizli ile tek ilişkisinin İTÜ Mimarlık’tan arkadaşı İsmail olduğunu belirtti.
Çelik: Görevimden affımı talep ediyorum
Kalyoncu’nun açıklamasının ardından Mahmut Mert Çelik de kamuoyuna yönelik bir açıklama yayımladı. İsim benzerliği nedeniyle yanlış anlaşılmaya sebep olduğunu belirten Çelik, söz konusu kişinin İzmir’de iç mimar olarak projelerini yürüttüğü müteahhit Mehmet Kalyoncu olduğunu ifade etti.
Çelik açıklamasında, “Tüm bu gerçeklere rağmen, eksik ifademden kaynaklanan bu durumun partime ve inandığım davaya zarar verdiğini üzülerek görüyorum. Bu sebeple, yürütmekte olduğum görevimden affımı talep ediyorum” dedi.
Yaşanan yanlış anlaşılma nedeniyle kamuoyundan özür dileyen Çelik, açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü:
“İstemeden de olsa böyle bir yanlış anlaşılmaya mahal verdiğim ve kamuoyunu meşgul ettiğim için herkese özür ve helallik dilerim. AK Parti aileme canla başla hizmet etmeye devam edeceğim” diyerek görevinden istifa ettiğini duyurdu.
