15’nci kattaki inşaat işçilerini ikna çabaları sürüyor: Paralar ödenmeden inmeyiz
Göveçlik Mahallesindeki bir rezidans inşaatında paralarını alamadığı için 15 katlı binanın çatısına çıkan işçilerin eylemi sürüyor. 4 aydır tek kuruş alamadıklarını söyleyen işçiler, tüm alacakları ödenmeden aşağı inmemekte direniyor.
Merkezefendi ilçesine bağlı Göveçlik Mahallesi Bülent Ecevit Bulvarında lüks rezidansta yaklaşık 15 işçinin başlattığı çatıdaki alacak eylemi sürüyor.
Denizlili bir firmanın, Bursalı bir taşeran firmaya yaptığı inşaatta çalışan işçiler, sabah mesaiye geldikten sonra işe başlamadan doğrudan 15 katlı binanın çatısına çıktı. Baretleri ve inşaat ekipmanlarını vurarak eylem başlatan işçiler için polis ve itfaiye alarma geçti.
Polisin ikna etmeye çalıştığı işçilerin, yüklenici firmadan 4 aydan bu yana tek kuruş alamadığını söylediği öğrenildi. Taşeron firmanın sahibi ile görüşmek isteyen işçiler, alacaklarının tamamı ödenmeden eylemi sonlandırmayacaklarını belirtti.
İnşaat işçilerini ikna edebilmek için arabuluculuk görüşmeleri devam ediyor.
