71 ilde uyuşturucu operasyonu: 424 şüpheli tutuklandı
İçişleri Bakanlığı, aralarında Denizli’nin de bulunduğu 71 ilde son 10 günde uyuşturucu madde satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonlarda 2 ton 367 kilogram uyuşturucu madde ile 4 milyon 34 bin 459 uyuşturucu hap ele geçirildiğini açıkladı. Operasyonlarda 894 şüpheli yakalanırken, 424 şüpheli tutuklandı.
Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı ile Cumhuriyet Başsavcılıklarının koordinasyonunda, aralarında Denizli’nin de bulunduğu 71 ilde uyuşturucu madde satıcılarına yönelik operasyonlar gerçekleştirildi.
İl Emniyet Müdürlüklerince düzenlenen operasyonlara 1.345 ekip, 3 bin 360 personel, 11 hava aracı ve 43 narkotik dedektör köpeği katıldı.
Operasyonlarda toplam 2 ton 367 kilogram uyuşturucu madde ile 4 milyon 34 bin 459 adet uyuşturucu hap ele geçirildi.
Çalışmalar kapsamında 894 şüpheli yakalanırken, 424 şüpheli tutuklandı. 93 şüpheli hakkında ise adli kontrol hükümleri uygulandı. Diğer şüphelilerin işlemlerinin devam ettiği bildirildi.
İçişleri Bakanlığı açıklamasında, uyuşturucunun birçok suçu besleyen önemli bir kaynak olduğu belirtilerek, zehir tacirlerine yönelik mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı.
Bakanlık, operasyonlarda görev alan polis ekiplerini, Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığını, Cumhuriyet Başsavcılıklarını ve emeği geçenleri tebrik etti.
