NEDEN KAYBETTİ, NEDEN KAZANDI?
Kulis Horozu yazdı...
Sonucu merakla beklenen Denizli Ticaret Odası seçimleri dün itibariyle tamamlandı. Rekor bir katılımla gerçekleşen seçimlerde mevcut Başkan Uğur Erdoğan 21 meslek komitesini alırken, Faik Müftüler 9 meslek komitesinde kaldı.
Bir kısım çevrelerce değişim rüzgarının Denizli Ticaret Odası’nda da eseceği iddia ediliyordu ama olmadı. Uğur Erdoğan ezici bir oyla Meclisi aldı. Elbette onun da listesinde favori olan isimler vardı ki, bunların Meclis’e girememesi beni de şaşırttı. Bunda ‘seçimi nasıl olsa kazanırım’ düşüncesinin etkili olduğunu düşünüyorum.
Seçim kampanyası sürecinde Uğur Erdoğan’ın başkanlık döneminde hayata geçirdiği önemli hizmetleri yeterince anlatamadığını gördük. Bu konudaki en büyük avantajı ise Faik Müftüler’in projeleriyle kamuoyunun karşısına çıkmaması oldu.
Peki Uğur Erdoğan neden kazandı?
Siyasetten gelen teşkilatçılık deneyimini bu seçimlerde başarıyla uyguladı.
Birleştirici özelliği sayesinde odadaki mevcut ekibini muhafaza etmeyi başardı.
Ak Partili kimliğini bir kenara bıraktı ve farklı siyasi görüşlerden çok sayıda kişiye gruplarında yer verdi. Bu kişilerin gösterdiği performans takdire şayandı.
Daha önce birlikte siyaset yaptığı isimlerden büyük destek gördü.
Doğru bir seçim stratejisi izleyerek, ‘güç’ değil, ‘akil bir duruş’ sergiledi.
Göreve geldiği günden bu yana sürekli üyelerinin yanında olmanın büyük faydasını gördü. Kimse ona ‘Bugüne kadar neredeydin Başkan?’ diyemedi.
Peki Faik Müftüler neden kaybetti?
Seçim sürecine hazırlık yapmadan girdi. Bana göre çok geç kaldı. Çaktırmamaya çalışsa da pek çok komitede aday bulmakta dahi zorlandı.
Uğur Erdoğan’ın ekibinde yer almak isteyip de alamayan isimleri kendi bünyesine kattı. Bu da sonraki süreçte kendisine büyük zarar verdi.
Ekibindeki bazı isimlerin söylemleri kendisine oy kaybettirdi. Öyle ki, bu zararın yansımalarını diğer komitelerde de yaşadı. Bu kişilerin kendi komitelerinden çıkamadığını belirtmek isterim.
Kampanyasının ana temasında ‘değişim’ derken, belirli bir süre sonra bu söylem ‘ayrıştırıcı’ bir dile dönüştü.
Sonuçta, Uğur Erdoğan yeniden Denizli Ticaret Odası Başkanı oldu. Şimdi gözler yeni Meclis’te olacak. Uğur Erdoğan’ın elinin güçlü olduğu bu dönemde özellikle Meclis Başkanının kim olacağını merakla bekliyorum.

One comment on “NEDEN KAYBETTİ, NEDEN KAZANDI?”
bence siz bu yazdıklarınızla biraz ayrıştırıyorsunuz sanki:))