İçeriğe geç

ŞENİZ DOĞAN VE ALİ RIZA ERTEMUR NE YAPACAK?

Kulis Horozu yazdı...

Kulis Horozu
Twitter Facebook WhatsApp Telegram
Yayınlanma: 17 Ağustos 2026 - 10:47:26 Güncelleme: 17 Ağustos 2026 - 10:47:27

Ülke siyaseti gibi Denizli siyaseti de bir hayli sıcak. Bunun da nedeni CHP’de yaşanan büyük depremin artçı etkilerinin devam ediyor olması.

Büyükşehir Belediye Başkanı Nuri Çavuşoğlu’nun ‘emrivaki’ geçiş bildirisinin ardından önce Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan CHP’de kalacağını açıkladı, Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur da süreci takip edip, ona göre karar vereceğini söyledi.

Şeniz Doğan’ın bu açıklamasının ardından Nuri Çavuşoğlu kendisine ‘patlak lastik’ benzetmesinde bulunurken, Ali Osman Horzum da ‘biz ona taç taktık ama o çıkardı’ diyerek sert bir tepki gösterdi. Şeniz Doğan ise bu benzetmeler karşısında susmayı tercih etti.

Bu gelişmelerden sonra gözler ilk Büyükşehir Meclis toplantısına çevrildi. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan ilk toplantıya katılmazken, Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemuz CHP grubunda yerini aldı.

Göreve geldiği günden bu yana kendine has yönetim anlayışı ile taraflı tarafsız herkesin takdirini kazanan Başkan Ali Rıza Ertemur’un CHP’deki ‘ağabey’ pozisyonunu bilmeyen yok. Bu nedenle Yeni Parti cephesinden Başkan Doğan’a yapılan benzetmelerin hiçbiri kendisine yapılmadı.

Gelelim kulis bilgilerime… Kulislerime göre, Yeni Parti Genel Merkezi’nden özellikle de bir dönem CHP’nin bir numaralı ismi olup, şu anda Yeni Parti’nin fikir babalarından biri haline gelen Önder Sav’ın hem Şeniz Doğan hem de Ali Rıza Ertemur’a ciddi şekilde manevi baskı yaptığı söyleniyor. Yine, Yeni Parti Denizli il örgütünden de bu iki isme yoğun bir pres varmış. Ancak yine kulislerime göre Başkan Çavuşoğlu, Şeniz Doğan’ın CHP’de kalmasını istiyormuş. Bunun da nedenini önümüzdeki günlerde paylaşacağım.

Bu yoğun baskı karşısında CHP’de ‘ağabey’ durumundaki Ali Rıza Ertemur, gençlik kollarından itibaren her safhasında yer aldığı partisini terk etmeyip, mücadelesini bu çatı altında vermek istediğini söylerken, Şeniz Doğan’ın telefonlara çıkmadığı söyleniyor.

Tabi Şeniz Doğan’ın en büyük sıkıntılarından biri de CHP’de kalacağını ilan etmiş olması. Herkesin malumu olduğu üzere siyaset, irade ve duruş meselesidir. Bakalım Şeniz Doğan bu süreçte nasıl bir duruş sergileyecek?

Son Meclis’te Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek ile Nuri Çavuşoğlu arasındaki düellonun galibinin ise Yüksel Kepenek olduğunu söyleyebiliriz. Dersine iyi çalışıp gelen Başkan Kepenek’in soruları ve tespitleri karşısında zor anlar yaşayan Başkan Çavuşoğlu’na karşı yeni ve güçlü bir cephenin daha açıldığını söyleyebiliriz.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir