Emniyet 11 Günde 1.088 kişiye siber eğitim verildi
Denizli Emniyet Müdürlüğü, siber suçların kapısını çalmadan vatandaşın kapısını çaldı! SİBERAY programı kapsamında 10-21 Kasım 2025 tarihleri arasında Acıpayam’dan Çal’a, tekstil atölyelerinden üniversitelere kadar tam 1.088 kişiye “Güvenli İnternet ve Siber Suçlar” eğitimi verildi.
Denizli Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 11 gün boyunca sahada ter döktü. Acıpayam’da vatandaşlar ve tekstil işçileri, Çal’da 2 ortaokul ve 2 lisedeki öğrenci-öğretmenler, Pamukkale Üniversitesi Acıpayam MYO öğrencileri ve Pamukkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri olmak üzere toplam 1.088 kişiye birebir ulaşıldı.
Eğitimlerde şu konular tek tek işlendi:
Bilinçli ve güvenli internet kullanımı
Siber güvenlik
Siber zorbalık
Sosyal medyanın hayatımıza etkisi
Teknoloji bağımlılığı
Nitelikli dolandırıcılık
Kumar bağımlılığı
Yasa dışı bahis
Denizli Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Siber suçlarla mücadelede en büyük silahımız farkındalık. Daha bilinçli ve güvenli bir dijital toplum için çalışmalarımız aralıksız devam ediyor” denildi.
