İçeriğe geç

Oğullarını kazada kaybeden aileden “tutuklu yargılansın” tepkisi

Motosikletli kurye 25 yaşındaki Muratcan Pekeroğlu’nun ölümüyle sonuçlanan trafik kazasının acısı sürerken acılı aileden tepki geldi. Ölüme sebep olduğunu ileri sürdükleri otomobil sürücüsü S.S’nin tutuksuz yargılanmasına tepki gösteren aile “Kameralarda suçlu olduğu görülüyor, tutuklansın” talebi geldi.

İHA
Twitter Facebook WhatsApp Telegram
Yayınlanma: 27 Ocak 2026 - 13:44:01 Güncelleme: 27 Ocak 2026 - 13:46:23

Denizli’de 23 Kasım 2025’te Siteler Mahallesi’nde S.S. idaresindeki, otomobil ile 25 yaşındaki kurye Muratcan Pekeroğlu idaresindeki motosiklet çarpıştı. Muratcan Pekeroğlu motosikletten savruldu ve 12,5 metre sürüklendi. Bölgeye gelen ambulans ekipleri tarafından en yakın hastaneye sevk edilen genç Pekeroğlu yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

“TUTUKLU YANGILANMASINI İSTİYORUZ”
Karşı tarafın tutuklu olarak yargılanmasını istediklerini belirten baba Mustafa Pekeroğlu, “Oğlum Muratcan 25 yaşındaydı kendi okuduğu bölümde iş bulamadığı için motokuryelik yapıyordu. Kaza gecesinde oğlumun arkadaşları aradı ve Muratcan’ın kaza yaptığı durumunun iyi olmadığı söylediler. Muratcan kaza sonucunda 12,5 metre altında sürüklenmiş. Sürükleme esnasında oğlumun kaskı çıkıyor ve başından darbe alıyor.

Çarpan kişi ifadesinde çarpıktan sonra frene bastım diyor ama 12,5 metre sürüklemiş. Kazadan sonra kamera görüntülerinde hepsini izledik. Aynı zamanda karakolda çarpan kişi ifadesine göre durur sandığını söylemiş o yüzden seyir halinde devam etmiş.

Peki, motosiklet değil de bir tır olsaydı seyir halinde devam eder miydi? Çarpan kişi doktor ve doktor olduğu halde ilk müdahaleyi yapmıyor. İlk yardımda neden bulunmadığını anlayamıyorum. Zaten doktorsun bu senin görevin. Eğer ilk müdahaleyi yapsaydı belki oğlumuzu biz kaybetmeyecektik. Bizim mahkemeden beklentimiz karşı tarafın tutuklu olarak yargılanması. Biz oğlumuzu toprağa verdik ama karşı taraf dışarıda” dedi.

” ÇOCUĞUM HAYATINI KAYBETTİ, ÇARPAN KİŞİ ŞU ANDA DIŞARIDA”
Başka annelerin bu acıyı yaşamasını istemediğini ve gerekli müdahalelerin yapılmasını dileyen anne Makbule Pekereoğlu, “23 Kasım 2025 yılında oğlum trafik kazası sonucu hayatını kaybetti. Çarpan kişi doktor ve 12,5 metre sürüklüyor. Kazanın sonrasında çocuğum hayatını kaybederken çarpan kişi şu anda dışarıda. Başka Muratcanlar gitmesin, başka anneler bu acıyı yaşamasın. Çarpan kişinin tutuklanmasını istiyorum. İfadesinde hızının 20 olduğunu söylüyor. Güvenlik kamerası görüntülerini bakınca 20 ile gitmediğini daha hızlı gittiğini görebilirsiniz. Müdahale ettim diyor ama etmiyor. Görenler ve tanıklar var. Bu kazayı ilk duyduğumda şikayetçi olmak istemedim. O da genç, kaza olabilir ama sonradan bu tarz yalanları duyunca şikayetçi olmak istedim” diye konuştu.  

KAMERA KAYITLARI ÇARPMA ANINI GÖSTERİYOR
Kazanın ardından Muratcan Pekeroğlu’nun ölümüne neden olan kazadaki otomobil sürücüsü S.S.’nin ifadesinde, “Motosiklet sürücüsünün duracağını sandım. Seyir halinde ilerledim çarpıktan sonra frene basıp hemen durdum. Doktor olduğum için ilk müdahalede bulundum” dediği öğrenildi.

Olayın ardından Muratcan’ın ailesi duruma tepki göstererek şikayetçi olduğu ve güvenlik kameralarında karşı tarafın direkt fren yapmadığı 12,5 metre oğullarını sürüklediğini belirterek, “Aynı zamanda karakolda çarpan kişi ifadesine göre durur sandığını söylemiş o yüzden seyir halinde devam etmiş. Peki motosiklet değil de bir tır olsaydı seyir halinde devam eder miydi?” diye tepkide bulundu.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir