Dev zirve: Denizli’de Güvenli Okul İklimi Paneli düzenlenecek
Kahramanmaraş’taki acı olay sonrası eğitimde güvenlik tartışmaları sürerken, Denizli’de önemli bir panel düzenlenecek. “Güvenli Okul İklimi Değerlendirme Paneli”, 1273 eğitim yöneticisi ve güvenlik uzmanının katılımıyla yarın (30 Nisan) gerçekleştirilecek.
Denizli Valiliği koordinesinde “Güvenli Okul İklimi Değerlendirme Paneli” düzenlenecek. Eğitim ortamlarında huzur ve güvenliği en üst seviyeye çıkarmak, okul çevrelerini daha güvenli hale getirmek ve olası riskleri önceden tespit etmek amacıyla düzenlenen panel, büyük önem taşıyor.
Panel, Denizli Valiliği, İl Millî Eğitim Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı iş birliğiyle hayata geçirilecek. Toplam 1273 eğitim yöneticisi ve güvenlik uzmanı programa katılacak.
Programa İl Millî Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, 19 ilçe millî eğitim müdürü, 556 resmî okul müdürü, 88 özel okul müdürü ve il genelinde görev yapan 576 rehber öğretmen ile emniyet teşkilatından yetkililer katılacak.
PANELDE NELER ELE ALINACAK?
Panelde okullarda güvenli, kapsayıcı ve destekleyici bir iklim oluşturulmasına yönelik mevcut uygulamalar değerlendirilecek. Risk faktörleri belirlenecek ve erken müdahale mekanizmaları güçlendirilecek. Kurumlar arası koordinasyonun artırılması ve sürdürülebilir iş birliği modellerinin geliştirilmesi hedefleniyor. Kriz yönetimi ile acil durum eylem planlarının güncellenmesi de gündemde olacak. Yaşanan olayların çok yönlü analiz edilerek önleyici tedbirlerin belirlenmesi ve psikososyal destek süreçlerinin güçlendirilmesi konuları da panelde ele alınacak.
SUNUMLAR YAPILACAK
Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayacak. Ardından İl Millî Eğitim Müdürü Emre Çalışkan bir konuşma yapacak. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı sunumlarını gerçekleştirecek. İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün sunumunun ardından Denizli Valisi Yavuz Selim Köşger konuşma yapacak. Program, soru-cevap bölümüyle sona erecek.
Panel, 30 Nisan 2026 Perşembe günü saat 14.00 ile 16.00 arasında Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi Özay Gönlüm Salonu’nda yapılacak.
