Kokpit mezunları gökyüzünde: Kalelihan’dan anlamlı ziyaret
Özel Denizli Kokpit Havacılık Lisesi Kurucusu Alper Kalelihan, Milas-Bodrum Havalimanı’nda uçak bakım teknisyeni olarak çalışan mezun öğrencilerini ziyaret etti. Ziyaret, okulun mezunlarıyla bağını sürdürdüğünü gösterdi. Mezunlar sektörde aktif olarak görev yapıyor.
Ege Bölgesi’nin ilk havacılık lisesi olan Özel Denizli Kokpit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kurucusu Alper Kalelihan, mezun öğrencilerini ziyaret etti. Kalelihan, Milas-Bodrum Havalimanı’nda uçak bakım teknisyeni olarak görev yapan eski öğrencileriyle bir araya geldi.
Ziyarette mezunların çalışma hayatı ve havacılık sektöründeki deneyimleri konuşuldu. Kalelihan, öğrencilerinin uçakların emniyetle uçmasına katkı sağladığını belirterek gurur duyduğunu ifade etti.
OKULDAN SEKTÖRE UZANAN YOL
2014-2015 eğitim yılında faaliyete geçen Kokpit Havacılık Lisesi, modern atölyeleri ve uygulamalı eğitimiyle biliniyor. Okul, 2021 yılında Türkiye’nin en iyi Havacılık Lisesi ödülünü almıştı. Mezunlar, THY, Turkish Technic, BAYKAR, MNG gibi kuruluşlarda ve Hava İkmal Bakım Merkezleri’nde görev yapıyor.
GÜÇLÜ BAĞ DEVAM EDİYOR
Kalelihan, “Bizim için başarı yalnızca mezun vermek değil. Yetiştirdiğimiz gençlerin yıllar sonra mesleklerinin başında olduğunu görebilmektir” dedi.
Bu ziyaret, Kokpit’te verilen eğitimin okul yıllarıyla sınırlı olmadığını gösterdi. Mezunlarla kurulan bağ, mezuniyet sonrasında da sürüyor. Okul, Pamukkale Irlıganlı Mahallesi’ndeki kampüsünde nitelikli havacılık eğitimi vermeye devam ediyor.
