İçeriğe geç

Pamukkale Belediyesi eğitim desteği başvuruları başladı

Pamukkale Belediyesi’nin 2026-2027 eğitim-öğretim dönemi eğitim desteği başvuruları başladı. Ortaokul ve lise öğrencilerine sağlanan aylık destek yüzde 50 artışla 1.500 TL’ye yükseltildi. İlçe genelindeki 2 bin 500 öğrenciye 8 ay boyunca verilecek olan destek için başvurular bugün başladı.

BÜLTEN
Twitter Facebook WhatsApp Telegram
Yayınlanma: 11 Eylül 2026 - 12:57:12 Güncelleme: 11 Eylül 2026 - 12:57:13

Pamukkale Belediye Meclisi’nin Eylül ayı olağan toplantısında oy birliğiyle kabul edilen karar doğrultusunda, 2026-2027 eğitim-öğretim dönemi eğitim desteği miktarları güncellendi ve resmiyet kazandı.

ÖĞRENCİ BAŞINA AYLIK 1.500 TL MADDİ DESTEK
Pamukkale Belediye Meclisi’nin kararıyla kabul edilen yeni planlamada destek miktarı belirgin bir şekilde artırıldı. Geçtiğimiz dönem aylık 1.000 TL olarak uygulanan ödeme, bu yıl aylık 1.500 TL’ye çıkarıldı.

İlçe sınırları içerisinde ikamet eden ortaokul ve lise düzeyindeki 2 bin 500 dar gelirli öğrenci, 8 ay boyunca bu destekten faydalanacak. Böylece eğitim dönemi boyunca her bir öğrenciye toplamda 12.000 TL tutarında maddi katkı sağlanmış olacak.

BAŞVURULAR İÇİN SON GÜN 2 EKİM
10 Eylül 2026 tarihi itibarıyla başlayan başvurular, 2 Ekim 2026 tarihine kadar devam edecek. Başvurular, Pamukkale Belediyesi’nin resmi internet adresi olan www.pamukkale.bel.tr üzerinden online olarak gerçekleştirilecek. Başvuru sonuçları da yine belediyenin resmi kanalları üzerinden duyurulacak.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir