İçeriğe geç

Honaz’da cennet elması cipsi dönemi başladı: Çiftçilere yeni kazanç kapısı

Honaz, Türkiye’nin önemli cennet elması (Trabzon hurması) üretim merkezlerinden biri olarak, bu ürünün kurutma yöntemini değiştirerek cips haline getirdi. Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek’in öncülüğünde başlatılan proje, ilçenin ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyor.

AYCAN AYDOĞAN
Twitter Facebook WhatsApp Telegram
Yayınlanma: 1 Kasım 2025 - 11:00:40 Güncelleme: 1 Kasım 2025 - 11:00:40

Honaz, cennet elmasının hem taze hem de kurutulmuş haliyle Türkiye’nin önde gelen üretim merkezlerinden biri konumunda. İlçenin ekonomisinde önemli bir yer tutan bu ürün, Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek’in liderliğinde yeni bir boyut kazandı. Kepenek, Yerel Tohum Merkezi’nde cennet elmasından cips üretimi başlattıklarını duyurdu.

Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, cips üretiminin tamamen el değmeden ve hijyenik koşullarda gerçekleştirildiği belirtildi. “Bu sağlıklı ürün, Honaz’a katma değer kazandıracak ve çiftçilerimize örnek olacak önemli bir proje” diyen Kepenek, bu uygulamanın Honaz’da ilk kez hayata geçirildiğini vurguladı.

Proje kapsamında, cennet elmasının kurutma yöntemi değiştirilerek cips haline getirilmesiyle hem raf ömrü uzatılıyor hem de çiftçilere yeni kazanç kapıları açılıyor. Kepenek, “Amacımız; Honaz’da üretilen her ürünü en iyi şekilde değerlendirmek, çiftçimizin emeğine değer katmak ve üretimde öncü bir model oluşturmak” dedi.

Honaz’ın cennet elması, hem taze hem de kurutulmuş haliyle ilçenin en önemli ekonomik ürünleri arasında yer alıyor. Cips üretimiyle birlikte, bu ürünün endüstriyel hale gelmesi hedefleniyor.

Kepenek, “Honaz üretiyor, Honaz kazanıyor” diyerek projenin ilçenin tarımsal kalkınmasına katkı sağlayacağını ifade etti.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir