Ticaret Bakanlığı, bir oyuncağın satışını yasakladı, piyasadan toplanıyor
Ticaret Bakanlığı’nın güvensiz ürün listesi güncellendi. Piyasaya sürülen pelüş kaz oyuncağın güvensiz olduğu gerekçesiyle satışı yasaklandı, piyasadan toplatılmasına karar verildi.
Ticaret Bakanlığı, ‘Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi’ üzerinden çocuklar için çeşitli riskler oluşturan oyuncakların ifşasını yaptı. Güncellenen son liste ile listede bir pelüş oyuncağın kullanımının güvensiz olduğu bildirildi.
Bakanlığın listesine göre, piyasadan örneği alınan ve incelenen pelüş kaz oyuncak ifşa edildi ve satışının yasaklanarak piyasadan toplandığı bildirildi.
Ticaret Bakanlığı, piyasa gözetimi ve denetimi faaliyeti gerçekleştiren yetkili kuruluşlar tarafından güvensizliği tespit edilen ürünleri Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi’nde ilan etmeye devam ediyor.
