İçeriğe geç

Adalet Bakanı Gürlek duyurdu: Denizli’deki 20 yıllık cinayet dosyası aydınlatıldı

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Adalet Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığı’nın koordinasyonunda yürütülen çalışmalar kapsamında, yıllardır çözülemeyen 6 cinayet dosyasının aydınlatıldığını açıkladı. Dosyalar arasında Denizli’de 20 yıl önce işlenen Mehmet Ali Türkmen cinayeti de yer aldı.

HABER MERKEZİ
Twitter Facebook WhatsApp Telegram
Yayınlanma: 18 Temmuz 2026 - 13:35:07 Güncelleme: 18 Temmuz 2026 - 13:35:21

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Gürlek, 2005-2016 yılları arasında farklı illerde meydana gelen ve uzun yıllar faili meçhul olarak kalan cinayetlerin, gelişen teknoloji ve yeni deliller sayesinde yeniden incelendiğini belirtti.

Kriminal incelemeler, DNA eşleştirmeleri, HTS ve baz analizleri ile yeniden alınan tanık ifadelerinin değerlendirildiğini aktaran Gürlek, bu çalışmalar sonucunda Ali Sarıoğlu, Esra Aşık, Gültekin Yıldırım, Mehmet Ali Türkmen, Selbi Uyğur ve Yusuf Sayaner’in hayatını kaybettiği olayların aydınlatıldığını ifade etti.

Denizli’de yaklaşık 20 yıl önce iş yerinde 11 bıçak darbesiyle öldürülen Mehmet Ali Türkmen’e ilişkin dosyanın da yeniden ele alındığını belirten Gürlek, tanıkların yeniden alınan ve birbirini doğrulayan ifadeleri ile HTS kayıtlarının birlikte değerlendirilmesi sonucunda cinayeti işledikleri değerlendirilen iki şüphelinin yakalanarak tutuklandığını açıkladı.

Gürlek, Balıkesir, Hatay, İstanbul ve Samsun’daki faili meçhul cinayetlere ilişkin soruşturmaların da aynı kapsamda sonuçlandırıldığını belirterek, dosyaların çözümünde görev alan Cumhuriyet başsavcılıkları, emniyet ve jandarma teşkilatları ile Adli Tıp Kurumu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ve kriminal laboratuvarlarda görev yapan personele teşekkür etti.

Açıklamasında adaletin er ya da geç tecelli edeceğini vurgulayan Bakan Gürlek, “Aradan ne kadar zaman geçerse geçsin hiçbir dosyanın peşini bırakmayacağız. Hiçbir cinayet unutulmayacak, hiçbir delil göz ardı edilmeyecek ve hiçbir fail geçen zamana güvenerek adaletten kaçamayacaktır.” ifadelerini kullandı.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir