Ani bastıran yağmur Denizli’yi sular altında bıraktı
Denizli kent merkezinde akşamüzeri aniden bastıran yağmur kenti adeta sular altında bıraktı. Kent merkezinin özellikle kuzey tarafında yağmur büyük hasar bıraktı. İzmir Asfaltında çoğu yer su altında kaldı, Goncalı’da tren mahsur kaldı, Bozburun’da fabrikaları su bastı, alt geçitler kapandı.
Denizli’de akşam saatlerinde etkili olan yağış bazı yerlerde felakete yakın sonuçlar bıraktı. Kent merkezinin özellikle kuzeyinde kalan Bozburun, Şemikler, Goncalı gibi bölgeler yağıştan daha fazla etkilendi. Bazı yerlerde derelerin taşması nedeniyle sular altında kaldı.
Sık sık sorunların yaşandığı Aydın karayolu Menderes Bulvarı Aquamall AVM’nin önündeki alan yine göle döndü. Yan yolu tamamen kapatan su, ana yol üzerinde de tehlike oluşturacak kadar birikti. Rezidansların da bulunduğu AVM önündeki trafikte büyük aksamalar yaşandı. Bazı sürücüler, yoğun suya rağmen geçmeyi tercih etti. Yağmur suyunun trafiği tehlikeye düşürdüğü yerler polis ekipleri tarafından kapatıldı ve sürücüler alternatif güzergahlara yönlendirildi.

Eskihisar Mahallesinin girişindeki demiryolu altgeçidinde daha vahim bir manzara vardı. Taşan menderes nedeniyle mahalle girişindeki demiryolu altgeçidi su ile doldu. Suyun içinde bir araç mahsur kaldı.

Menderes’in taşması nedeniyle Goncalı Mahallesinde de büyük hasar oluştu. Mahallede birçok ev sular altında kalırken güvenlik ve AFAD ekipleri bölgeye sevk edildi. Derenin taşması nedeniyle Denizli-İzmir seferini yapan tren mahsur kaldı. Menderes üzerindeki demiryolu köprüsünden geçmeye çalışan tren, suyun taşması nedeniyle mahsur kaldı. Tren uzun süre hareket edemedi.

Sevindik Mahallesinden Pamukkale yönüne girişi sağlayan tüp geçit de aşırı yağmur nedeniyle kapandı. Sel sularının tüp geçidi doldurması nedeniyle ekipler yolu hızla trafiğe kapattı. Suyun tahliye işlemleri sürüyor.
Aşırı yağış Bozburun Mahallesinde de etkili oldu. Yollara taşan sel suları nedeniyle birçok fabrikayı su bastı.

