Buldan siyaseti duayen ismini kaybetti
Denizli’nin Buldan ilçesinde uzun yıllar siyasetin içinde aktif olarak görev alan, CHP, SODEP ve SHP gibi partilerde önemli görevler üstlenen, Denizli İl Genel Meclisi üyeliği yapan Reşat Çalışkan hayatını kaybetti.
Buldan siyasetinin önemli ve deneyimli isimlerinden Reşat Çalışkan, özellikle 1970’li yıllardan itibaren ilçedeki siyasi yaşamda etkin rol aldı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Sosyal Demokrasi Partisi (SODEP) ve Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP) gibi partilerin Buldan ilçe teşkilatlarında çeşitli görevlerde bulunan Çalışkan, bir dönem Denizli İl Genel Meclisi üyeliği de yaptı.
Uzun yıllar kurucusu olduğu Buldan-Yenicekent Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifinin başkanlığını da yürüten Çalışkan, ilçede esnaf ve siyaset çevresinde tanınan ve saygı duyulan isimler arasında yer aldı.
Çalışkan’ın doğum günüyle ilgili olarak daha önce yaptığı, “Atatürk’ün öldüğü gün dünyaya gelmişim” şeklindeki açıklaması da dikkat çekmişti. Çalışkan, bu durumu kendisi açısından iyi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatı açısından ise üzücü olarak değerlendirmişti.
Buldan’ın siyasi ve sosyal hayatında uzun yıllar iz bırakan Reşat Çalışkan’ın vefatı, ilçede üzüntüyle karşılandı.
