Çal’da Dolu ve Sağanak Sonrası Hasar Tespit Çalışmaları Sürüyor
Denizli’nin Çal ilçesinde 13 Haziran tarihinde etkili olan sağanak yağış ve dolunun tarım arazilerinde neden olduğu zararın belirlenmesine yönelik çalışmalar devam ediyor.
Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Çal ilçesine bağlı Denizler, İsabey, Belevi ve Bayıralan mahallelerinin kesişim noktasında bulunan tarım alanlarında incelemelerde bulundu. Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Nevzat Zayim, İl Müdür Yardımcısı, Çal İlçe Tarım ve Orman Müdürü ile teknik personel bölgede üreticilerle bir araya gelerek son durum hakkında bilgi aldı.
Yapılan ilk incelemelerde arpa, buğday, bağ, mısır, ayçiçeği ve anason ekili alanlarda farklı oranlarda zarar oluştuğu tespit edildi. Teknik ekiplerin sahadaki çalışmalarını sürdürdüğü ve hasar tespit sürecinin titizlikle yürütüldüğü belirtildi.
Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, hasar tespit çalışmalarının tamamlanmasının ardından gerekli değerlendirmelerin yapılacağı ifade edilirken, ekiplerin üreticilerin yanında olmaya devam ettiği vurgulandı.
