Çameli, Cittaslow Genel Kurulu’nda uluslararası arenada yerini aldı
Denizli’nin Çameli ilçesi, İtalya’da düzenlenen Cittaslow Uluslararası Genel Kurulu’nda temsil edildi. Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan ile Proje Koordinatörü Emirhan Akşit, üç gün süren toplantılara katılarak ilçenin sürdürülebilir yaşam vizyonunu uluslararası platformda paylaştı.
Cittaslow Uluslararası Genel Kurulu, 19-21 Haziran 2026 tarihleri arasında İtalya’nın Floransa kentine bağlı Greve in Chianti’de gerçekleştirildi. Dünyanın farklı ülkelerinden üye kentlerin temsilcilerini bir araya getiren organizasyonda sürdürülebilir kentleşme, çevrenin korunması, kültürel mirasın yaşatılması, yerel kalkınma ve yavaş turizm uygulamaları gibi konular ele alındı.
Toplantılar kapsamında Cittaslow ağının 2026-2029 dönemine ilişkin yönetim organları belirlenirken, ağın geleceğine yönelik çeşitli kararlar da görüşülerek karara bağlandı.
Genel kurulda Çameli’nin doğa, kültür ve yerel değerler odaklı çalışmaları katılımcılarla paylaşılırken, ilçenin sürdürülebilir kalkınma anlayışı da uluslararası düzeyde tanıtıldı.
Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, genel kurulun ardından yaptığı değerlendirmede, alınan kararların tüm üye kentler için hayırlı olmasını temenni ederek, daha yaşanabilir ve sürdürülebilir bir Çameli hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.
