İçeriğe geç

Kale’de zeytin üretimini artıracak adım: Araziler zeytinlik olacak

Denizli’nin Kale ilçesinde zeytin üretimini geliştirmek ve tarımsal üretim alanlarını genişletmek amacıyla zeytin ağaçlandırma programı düzenlendi. Program kapsamında vatandaşların kullanımına tahsis edilecek araziler için kura çekimi yapılırken, İnceğiz Mahallesi’nde de zeytin hasadı gerçekleştirildi.

KADİR KOL
Twitter Facebook WhatsApp Telegram
Yayınlanma: 8 Kasım 2026 - 16:14:38 Güncelleme: 8 Kasım 2026 - 16:14:39

Kale ilçesine bağlı İnceğiz Mahallesi’nde düzenlenen Zeytin Ağaçlandırılması Kura Töreni ve hasat programına Denizli Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, Denizli milletvekilleri Şahin Tin ve Cahit Özkan, AK Parti Denizli İl Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Güngör, İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Nevzat Zayim, Kale Kaymakamı İbrahim Gökçe, ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı.

ZEYTİN AĞAÇLANDIRMASI İÇİN KURA ÇEKİLDİ

Programda, Orman Müdürlüğü tarafından vatandaşların kullanımına tahsis edilecek arazilerin kura çekimi gerçekleştirildi. Böylece Kale’de zeytin ağaçlandırılması ve üretim alanlarının artırılması yönünde önemli bir adım atıldı. Tören kapsamında protokol üyelerinin katılımıyla temsili zeytin fidanı dikimi de yapıldı.

ZEYTİN HASADINA KATILDILAR

Programın devamında İnceğiz Mahallesi’nde zeytin hasadına katılan protokol üyeleri, üreticilerle bir araya geldi. Hasadın ardından toplanan zeytinlerin zeytinyağı fabrikasına götürülmesi ve sıkım aşamaları yerinde incelendi.

Gerçekleştirilen çalışmalarla Kale’de zeytinciliğin geliştirilmesi, üretim alanlarının genişletilmesi ve bölgenin tarımsal potansiyelinin güçlendirilmesi hedefleniyor.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir