Zeybekci’den Rahmi Koç açıklaması: Ben affettim
İş insanı Rahmi Koç hakkında, İzmir’de anlattığı ve tepki çeken fıkra nedeniyle soruşturma başlatılırken, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci’den dikkat çeken bir açıklama geldi. Koç’un sözlerinin kadınları incitmesini kabul etmediğini belirten Zeybekci, “Bu kadar mı affetmez olduk? Samimi olarak af diledi, ben affettim” dedi.
Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç’un İzmir’de bir hastane açılışında anlattığı ve kamuoyunda büyük tepki çeken fıkra nedeniyle hakkında soruşturma başlatılmasının ardından, AK Parti Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci’den dikkat çeken bir açıklama geldi.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, bazı basın yayın organlarında yer alan görüntülerde Rahmi Koç tarafından sarf edilen ifadelerle ilgili olarak “Halkın Bir Kesimini Alenen Aşağılama” suçu kapsamında resen soruşturma başlatıldığını duyurdu.
Tepkilerin ardından Koç Holding’in sosyal medya hesaplarından açıklama yapan Rahmi Koç ise, “Herhangi bir kimliği hedef alma niyeti taşımadığım sözlerim için içtenlikle özür diliyorum. Üzüntümü samimiyetle paylaşmak isterim” ifadelerini kullandı.
Yaşanan gelişmelerin ardından değerlendirmede bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, toplumun hata karşısındaki yaklaşımını eleştirerek affetmenin önemine dikkat çekti.
“Bu kadar mı affetmez, bağışlamaz olduk? Hiç mi hata yapmadık, ağzımızdan bir şey kaçmadı? Hiç mi ‘tüh’ demedik?” diyen Zeybekci, yapılan bir hatanın ardından samimi bir özrün de dikkate alınması gerektiğini söyledi.
Türkiye ekonomisine katkı sağlayan büyük şirketlerin önemine değinen Zeybekci, “Keşke Türkiye ekonomisinde 3-5 tane daha Koç Grubu olsaydı” ifadelerini kullandı.
Rahmi Koç’un kullandığı sözlerin kadınları incitmesini kabul etmediğini belirten Zeybekci, “Sayın Rahmi Koç’un bir anlık şaka niyetiyle kadınlarımızın, analarımızın ve kızlarımızın onurunu istemeden incitmesini asla kabul edemem. Ancak samimi olarak af diledi. Ben affettim. Affetmek, kendini taraf hisseden herkesi sadece yüceltir” dedi.
Rahmi Koç’un anlattığı fıkra sosyal medyada yoğun eleştirilere neden olurken, başlatılan soruşturma ve yapılan açıklamalar kamuoyunda tartışılmaya devam ediyor.

2 comments on “Zeybekci’den Rahmi Koç açıklaması: Ben affettim”
Akpartiden baska partiye oy vermedim ama bu adamı sevemedim gitti. Hiç Samimi gelmiyor Dava adamı degil bence para adamı
Sana mı hakaret etti de sen affettim diyorsun?!