DBB Başkanı Çavuşoğlu, aktarma merkezini ziyaret etti, vatandaşlar şikayet etti
Denizli’de halk otobüslerindeki köklü değişik vatandaşları zorluyor. Birçok hattın iptal edilip aktarma merkezlerine yönlendirilmesi bu merkezi bir “çile merkezi”ne dönüştürüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, merkezi ziyaret etti. Sınırlı süreli ziyaret sonrası vatandaşların tepkileri yoğun oldu.
Denizli’nin toplu ulaşımında köklü değişikliğe gidiliyor. Yıllardır kullanılan sistem bir kenara itildi ve vatandaşlar tek otobüs yerine aktarmalı yolculuğa zorlandı. Hatların çoğunluğu Adalet Aktarma Merkezine yönlendiriliyor. Çünkü vatandaşların gitmek istediği yöne otobüs bulabilmesinin tek yolu aktarma merkezi. Birçok hattın iptal edildiği, güzergahlarının değiştirildiği sistem vatandaşları isyan ettiriyor.
KISA SÜRELİ ZİYARET
Son iki haftada eleştiri ve şikayetler üst seviyeye çıktı. Bu şikayetler için tek laf etmeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, dün nihayet konuya parmak bastı. Son meclis toplantısında sistemi savunan ve “Çok heyecanlıyım” diyen Çavuşoğlu, Adalet Aktarma merkezine kısa süreli bir ziyaret yaptı.

GENEL MÜDÜR ZİYARETTE YOK
Birkaç vatandaşla görüşen Çavuşoğlu’na sadece CHP Grup Başkanvekili Osman Bartal eşlik etti. Ulaşım A.Ş.’nin genel Müdürü Mehmet Ertuğrul Gökçe, Çavuşoğlu’nun aktarma merkezi ziyaretine katılmadı.

“SORUNLARI DİNLEDİK”
Çavuşoğlu, Büyükşehir’in sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada vatandaşların sorunlarını dinlediğini söyledi. “Ulaşımla ilgili beklentilerini ve yaşadıkları sorunları dinledik. Her bir talebi dikkatle değerlendiriyor, çözüm için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.
Fakat bu ziyaret ve paylaşım vatandaşların isyanını dindirmedi. Çavuşoğlu’nun paylaşımının altında otobüslerden şikayet eden yüzlerce yorum yağdı.

