İçeriğe geç

Denizli Büyükşehir ve DESKİ, kiralık araç ihalelerini iptal etti, yeni ihale açtı

Türkiye gündemine oturan Denizli Büyükşehir Belediyesi ve DESKİ’nin kiralık araç ihaleleri iptal edildi. “Adrese teslim şartname” iddiasıyla da gündeme gelen ihaleler için yeni tarih belirlendi. Büyükşehir'den konuya ilişkin açıklama geldi.

HABER MERKEZİ
Twitter Facebook WhatsApp Telegram
Yayınlanma: 3 Ağustos 2026 - 13:17:37 Güncelleme: 3 Ağustos 2026 - 16:02:10

Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı DESKİ ile Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin 3 Ağustos’ta yapılacak olan 2 araç ihalesi teker teker iptal edildi. DESKİ tarafından geçtiğimiz hafta 28 Ağustos’a ertelenen araç ihalesinin ardından bugün yapılması beklenen Denizli Büyükşehir Belediyesi araç ihalesi de 10 Ağustos tarihine ertelendi.

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ AÇIKLAMA YAPMADI
İki ihalenin de iptal edilip, yeni ihale tarihleri belirlenmesinin ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi’nden herhangi bir açıklama yapılmadı. İhale şartnamesinde yer alan 6×6 araçlar (25 adet) ihalede yönlendirme iddialarını gündeme getirmiş ve ihaleye giremeyen pek çok firma tarafından hukuki sürecin başlatıldığı yönünde bilgiler kamuoyunda geniş yankı uyandırmıştı.

Sektörde, ihale sayısının 2’den daha fazla yapılması, ihale şartnamesindeki maddelerin herkesin ihaleye katılacağı şekilde yapılması ve 25 özel aracın da belediye tarafından satın alınması gerektiği konuşuluyor.

Denizli Haber’in ulaştığı bazı firma yetkilileri, ihaleye daha çok firma katılımını sağlamak için itirazda bulunduklarını ancak bu itirazlarının belediye tarafından reddedildiğini söylediler.

Kanun gereği, devam eden bir ihalede değişiklik yapılamıyor. Bu nedenle ihaleyi açan idare, değişiklik yapacağında mevcut ihaleyi iptal edip, Kamu İhale Kurumu’ndan yeni ihale günü talep ediyor.

BÜYÜKŞEHİR’DEN AÇIKLAMA
Haberin sayfamızda yayımlanmasından sonra Denizli Büyükşehir Belediyesi, konuya ilişkin açıklama yaptı. Büyükşehir açıklamasında şu bilgileri paylaştı:
“3 Ağustos 2026 tarihinde ihalesi yapılması planlanan Denizli Büyükşehir Belediyesi Araç Kiralama Hizmet Alım İşi’ne ilişkin ilan metni ekinde yer alan araç kasko değer listesinin sütunlarında, mükerrer yazımdan kaynaklanan ifadeler tespit edilmiştir. Bu nedenle idaremizce zeyilname düzenlenmiş olup ihale tarihi 10 Ağustos 2026 tarihine ertelenmiştir.

Ayrıca, Denizli Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) tarafından 3 Ağustos 2026 tarihinde ihalesi yapılması planlanan Araç Kiralama Hizmet Alım İşi’ne ait idari şartnameye ilişkin yapılan zeyilname metninde yer alan iş deneyim belgesi ile ihaleye ait ilan metninde yer alan iş deneyim belgesi oranı arasında farklılık bulunduğu tespit edilmiştir. Oluşan bu durumun düzeltilmesi için yeniden ihaleye çıkılmış ve 28 Ağustos 2026 yeni ihale tarihi olarak belirlenmiştir.

Mevcut ihale 4734 sayılı Kamu ve İhale mevzuatı hükümleri doğrultusunda ilerlemektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir