Denizli İçin Kuvvetli Yağış Uyarısı: Sel ve Su Baskını Riskine Dikkat
Denizli’de yarın öğle saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Meteoroloji, sel, su baskını, heyelan, yıldırım ve ulaşımda aksamalara karşı vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.
Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından yapılan değerlendirmeye göre, 26 Ekim Pazartesi günü Denizli çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağış etkili olacak. Yağış miktarının metrekareye 21 ila 50 kilogram arasında olması bekleniyor.
Yağış Akşam Saatlerine Kadar Sürecek
Kuvvetli yağışın 26 Ekim Pazartesi günü saat 15.00’te başlaması ve 23.59’a kadar etkisini sürdürmesi öngörülüyor. Yağışla birlikte sel, su baskını, heyelan, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzlukların yaşanabileceği belirtildi.
Vatandaşlara Tedbir Çağrısı
Yetkililer, kuvvetli yağış sırasında oluşabilecek risklere karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini bildirdi. Özellikle su baskını ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı gerekli önlemlerin alınması önem taşıyor.
