Denizli’de 2,5 Milyon Fidan Toprakla Buluşacak
Denizli Orman Bölge Müdürlüğü, orman yangınlarıyla mücadele ve yangın sonrası ağaçlandırma faaliyetleri konusunda çalışmalarını hızlandırdı. Bölge Müdürü Ahmet Köle, Denizli ve Uşak’ta görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Toplantıda Etüt Proje Başmühendisi Deniz Aydemir de yangın sonrasında yapılacak çalışmalarla ilgili sunum yaptı.
Köle, bu yıl meydana gelen 82 orman yangınında toplam 4 bin 108 hektarlık alanın zarar gördüğünü açıkladı. Kentteki üç yangının büyük ölçekli olduğunu belirten Köle, Pamukkale ve Buldan’daki yangınlarda zarar gören 1.825 hektarlık alanın yeniden ağaçlandırılması için 2 milyon 556 bin 674 fidan dikileceğini söyledi.
Pamukkale’ye 621 Bin Fidan
Pamukkale’de çıkan yangında zarar gören 357 hektarlık alanda hasar tespitinin tamamlandığını ifade eden Köle, sadece bu bölgeye 621 bin 689 fidan dikileceğini bildirdi. Cankurtaran ve Buldan yangınları ile diğer bölgelerde de ağaçlandırma çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.
