İçeriğe geç

Denizli’de halk oyunları camiasının acı günü: Mehmet Kaya hayatını kaybetti

Denizli’de uzun yıllardır halk oyunları eğitmenliği yapan ve kentte çok sayıda çocuk ile gencin geleneksel danslarla tanışmasına öncülük eden Mehmet Kaya, hayatını kaybetti.

HABER MERKEZİ
Twitter Facebook WhatsApp Telegram
Yayınlanma: 6 Ekim 2026 - 09:23:10 Güncelleme: 6 Ekim 2026 - 09:23:11

Kentte kültür ve sanat alanında yaptığı çalışmalarla tanınan Kaya’nın vefat haberi, başta öğrencileri ve velileri olmak üzere sevenlerini yasa boğdu.

Mehmet Kaya, sahibi olduğu Mehmet Kaya Dans, Müzik ve Yetenek Kursu’nda çocuk ve gençlere halk oyunları eğitimi veriyordu. Yıllar boyunca öğrencilerini çeşitli gösteri ve etkinliklere hazırlayan Kaya, halk oyunlarının gelecek kuşaklara aktarılması için de çalışmalar yürüttü.

Öğrencileriyle yakından ilgilenen ve sahne hazırlıklarında aktif görev alan Kaya, Denizli’de halk oyunları camiasının tanınan isimleri arasında yer alıyordu.

Bir süredir sağlık sorunları nedeniyle tedavi gördüğü öğrenilen Kaya’nın, hastalığı nedeniyle yaşamını yitirdiği belirtildi. Acı haberin ardından öğrencileri, velileri, meslektaşları ve sanat çevresinden çok sayıda kişi üzüntülerini dile getirdi.

Kaya’nın vefatı, Denizli’de halk oyunları ve sanat camiasında büyük üzüntüye neden oldu.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir