İçeriğe geç

Pamukkale ve Karahayıt’ta kaçak sondajlarla mücadele için vali yardımcısı görevlendirildi

Son yıllarda popülerliği iyice artan fakat su kaynaklarının hızla azalmasıyla geleceği tehlikeye düşen Pamukkale için önemli bir adım atıldı. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nail Alparslan başkanlığında yapılan toplantıda önemli kararlar alındı. Suyun azalma nedeni araştırılacak. Ayrıca kaçak sondajlarla mücadele için Vali Yardımcısı Ali Partal görevlendirildi.

BÜLTEN
Twitter Facebook WhatsApp Telegram
Yayınlanma: 28 Ekim 2026 - 12:52:18 Güncelleme: 28 Ekim 2026 - 12:52:20

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan ve Denizli Valisi Yavuz Selim Köşger öncülüğünde Pamukkale ve Karahayıt için önemli toplantı yapıldı. Karahayıt’a ulaşacak doğal gaz ve Pamukkale’nin

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Alpaslan, Karahayıt’ta yapılan toplantının amacının Denizli ve Pamukkale’nin sahip olduğu potansiyelin ve zenginliklerin değerlendirilmesi ve turizm ekonomisinde mevcut geliri  artırmak olduğuna değindi.

Toplantıda Pamukkale bölgesindeki termal su kaynaklarının debisinde yaşanan düşüş ele alındı. Mevsimsel kuraklık ve yağış azlığının yanı sıra tarımsal sulama faaliyetleri ile otellerin termal su kullanımlarının su seviyelerindeki azalmaya etkisinin araştırılması gerektiği değerlendirildi.

Vali Köşger ise Pamukkale bölgesindeki termal su rezervlerinin azalmasına neden olabilecek kaçak sondaj faaliyetlerinin tespit edilmesi ve gerekli işlemlerin yapılması konusunu gündeme getirdi. Bu kapsamda, söz konusu faaliyetlerin Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından tespit edilerek Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’na (YİKOB) bildirilmesi talimatı verildi. Vali Köşger, işlemlerin Doğal Kaynaklar Şube Müdürlüğü aracılığıyla takip edilmesini istedi ve tespit edilen kaçak sondajların kapatılması sürecinin yürütülmesi için Vali Yardımcısı Ali Partal’ı görevlendirdi.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir