Tur faaliyetlerine yönelik denetimler sürüyor
Denizli’de turizm faaliyetleri yürüten acentelere yönelik denetimler aralıksız devam ediyor. Son olarak denetimlerin adresi Tavas oldu.
Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Aydın Turist Rehberleri Odası, Turist Rehberleri Birliği (TUREB) ve TÜRSAB Pamukkale BTK’nın iş birliğiyle yürütülen denetimlerde, yasa dışı tur faaliyetleri mercek altına alındı.
Geçtiğimiz hafta Pamukkale bölgesinde gerçekleştirilen kontrollerde 3 rehbersiz tur, 2 belgesiz acente faaliyeti tespit edilmiş; sözleşmesini yanında bulundurmayan 3 rehber ile sözleşmesiz çalışan bir rehber hakkında işlem yapılmıştı.
Hafta sonu Tavas Karayolu üzerinde yoğunlaştırılan denetimlerde ise 1 rehbersiz tur faaliyeti, 2 belgesiz acentecilik faaliyeti ve bir rehberin meslek etik ilkelerine aykırı davranışı tespit edildi.
Yapılan tespitlerin ardından ilgili işletmeler ve rehberler hakkında yasal işlem başlatıldı. Yetkililer, denetimlerin önümüzdeki günlerde de il genelinde sürdürüleceğini belirtti.
