İçeriğe geç

Yeni Parti kongre tarihini belirledi

Cumhuriyet Halk Partisi’nde mutlak butlan kararı istifa edenlerin kurduğu Yeni Parti, Denizli’de ilk kongresine hazırlanıyor. Parti il başkanını belirlemek için ön seçim yapacak, ardından belirlenen adayla kongreye gidilecek. Tek aday, mevcut başkan Ali Osman Horzum. Kongreye Genel Başkan Özgür Özel’in de katılması bekleniyor.

KADİR KOL
Twitter Facebook WhatsApp Telegram
Yayınlanma: 9 Ekim 2026 - 13:59:17 Güncelleme: 9 Ekim 2026 - 13:59:18

Yeni Parti Denizli’deki ilçe kongrelerinin ardından il kongresine hazırlanıyor. Tarihini Genel Başkan Özgür Özel’in programına göre yapma kararı alan il yönetimi, kesin olmasa da tarihi netleştirdi. Kongre için öncesinde ön seçim yapılacak. 18 Ekim’deki ön seçimde 12 bin üye oy kullanacak ve muhtemel adayları belirleyecek. Ön seçimden başarıyla çıkan adaylar 24 Ekim’deki kongreye katılacak ve burada da 600 delegeden en yüksek oyu alan aday başkan olacak.

Yeni Parti’nin kurucu il başkanı olan Ali Osman Horzum dışında il başkanlığına adaylığını açıklayan isim yok. Horzum’un kongrede tek aday olarak seçimlere girmesi bekleniyor. CHP kadrolarındayken de Horzum 3 kez tek başına aday olmuştu.

Ön seçim ve kongrelere katılımın yüksek olması bekleniyor. Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel’in de yüksek ihtimalle kongreye katılması bekleniyor.

One comment on “Yeni Parti kongre tarihini belirledi”

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir