İçeriğe geç

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından tütün bağımlılığı tedavisi eğitimi düzenlendi

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı tarafından, il merkezi ve ilçelerden belirlenen doktorlara yönelik “Tütün Bağımlılığı Tedavisi Eğitimi” gerçekleştirildi.

BÜLTEN
Twitter Facebook WhatsApp Telegram
Yayınlanma: 16 Ekim 2025 - 09:40:00 Güncelleme: 16 Ekim 2025 - 10:57:12

Eğitim programı, iki oturum halinde ve iki farklı grup şeklinde toplam 29 doktorun katılımıyla yapıldı. Eğitimler, tütün bağımlılığı konusunda uzmanlaşmış ve aktif olarak sigara bırakma polikliniğinde görev yapan Uz. Dr. Bahriye Parça, Uz. Dr. Sümeyye Yılmaz Taş ve Dr. Eylem Küçükebe tarafından verildi.

Eğitim süresince hekimlere, tütün bağımlılığının fizyolojik ve psikolojik boyutları, etkili danışmanlık yöntemleri, farmakolojik tedavi seçenekleri ve sigara bırakma sürecinde hasta takibi konularında bilgi aktarıldı. Ayrıca uygulamalı örneklerle vaka analizleri yapılarak, sigara bırakma sürecinde izlenecek adımlar detaylı şekilde ele alındı.

Programın sonunda, katılımcı doktorlara sertifikaları verildi. İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, eğitimlerin ardından sigara bırakma polikliniği bulunmayan il merkezi ve ilçelerdeki hastaneler, ilçe sağlık müdürlükleri ve toplum sağlığı merkezlerinde yeni sigara bırakma polikliniklerinin açılmasının planlandığını belirtti.

Bu adımın, tütün bağımlılığıyla mücadelede kent genelinde önemli bir farkındalık oluşturması ve vatandaşlara sigara bırakma sürecinde daha kolay erişim imkânı sağlaması hedefleniyor.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir