İçeriğe geç

Kazıkbeli Zaferi Honaz zirvesinde anıldı: 105 Dağcı zirveye yürüdü

Pamukkale Arama Kurtarma ve Doğa Sporları Derneği (PAKDOS), İkinci Haçlı Seferi'nde Selçuklu zaferiyle sonuçlanan Kazıkbeli Savaşı'nı (Honaz Dağı Muharebesi) anmak için Honaz Dağı zirve tırmanışı düzenledi. Denizli ve 10 ilden 105 dağcı 2571 metrelik Ege'nin en yüksek zirvesine çıktı.

AYCAN AYDOĞAN
Twitter Facebook WhatsApp Telegram
Yayınlanma: 6 Ocak 2026 - 08:45:00 Güncelleme: 6 Ocak 2026 - 09:59:06

Honaz Dağı yakınlarındaki Kazıkbeli geçidinde, 8 Ocak 1148’de Anadolu Selçuklu ordusu Fransız Haçlı kuvvetlerini pusuya düşürerek büyük bir yenilgiye uğrattı. Fransa Kralı VII. Louis’in ordusu ağır kayıplar verirken, bu zafer İkinci Haçlı Seferi’nin seyrini değiştirdi ve Anadolu’nun Türk yurdu olmasını pekiştirdi.

2026’NIN İLK ZİRVESİ ANMA TIRMANIŞIYLA GERÇEKLEŞTİ
Pamukkale Doğa Sporları Derneği de  (PAKDOS), Türkiye Dağcılık Federasyonu’nun öncülüğünde zaferin yıldönümü nedeniyle anma tırmanışı düzenliyor. Bu yılki tırmanış da zaferin yaşandığı güne yakın bir tarihte yapıldı.

Denizli Dağcılık Federasyonu Başkanı Ali Fuat Avcı, “2026 yılının ilk zirvesini Denizli ve 10 ilden gelen 105 dağcıyla Honaz Dağı’nda yaptık. Kazıkbeli savaşlarını anma kapsamında, Büyükşehir Belediyesi desteği ve Milli Parklar Müdürlüğü’nün yardımıyla faaliyeti kazasız tamamladık” dedi. Tüm katılımcılara teşekkür etti.

EGE’NİN EN YÜKSEK NOKTASI: 2571 METRELİK HONAZ DAĞI
Ege ve Akdeniz bölgelerini ayıran doğal sınır Honaz Dağı, 2571 metre yüksekliğiyle bölgenin zirvesi unvanını taşıyor. Milli Park statüsündeki dağ, zengin flora ve faunasıyla doğa sporcularının gözdesi.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir