Minyatür dokuma tezgahları sergisi açılacak
Tekstilin başkenti Denizli, el emeği ve sanatın buluştuğu çok özel bir sergiye ev sahipliği yapacak. Babadağlı el sanatları ustası Abdullah Yurtsever’in “Minyatür Dokuma Tezgâhları Sergisi”ni sanatseverlerle buluşturacak.
Yurtsever’in büyük bir özveriyle hazırladığı sergide, Babadağ’dan Uzakdoğu’ya, Arjantin’den Anadolu’nun dört bir yanına kadar dünyanın farklı bölgelerinde kullanılan dokuma tezgahlarının birebir minyatür modelleri yer alıyor. Tamamı el yapımı olan bu eserler, dokuma kültürünün tarihsel gelişimini ve coğrafyalar arasındaki çeşitliliği gözler önüne seriyor.
İki ayrı mekanda sanatseverlerle buluşacak
“Minyatür Dokuma Tezgâhları Sergisi”, ilk olarak 6-10 Ekim 2025 tarihleri arasında Denizli Büyükşehir Belediyesi Turan Bahadır Sergi Salonu’nda ziyaretçilerini ağırlayacak. Serginin açılışı, 6 Ekim Pazartesi günü saat 17.30’da gerçekleştirilecek. Etkinlik, 11-16 Ekim 2025 tarihleri arasında ise Denizli Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi Fuaye Alanında sanatseverlerle buluşmaya devam edecek.
