REKLAMI GEÇ

Çal’da 36 yıl sonra deve güreşi yapılacak

Çal’da 36 yıl sonra deve güreşi yapılacak

Çallılar 36 yıl aradan sonra deve güreşi heyecanı yaşayacak. Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, geçen yıl 13 Aralık’ta yapılması gereken, ancak şap salgını nedeniyle ertelenen Çal Deve Güreşleri’nin 13 Mart Pazar günü yapılacağını açıkladı.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 4 Mart 2016 Cuma, 12:17

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Denizli Gazeteciler Cemiyeti İlyas Haytan Salonu’nda düzenlediği basın toplantısıyla, ağalığını Mehmet Sarı’nın üstlendiği Çal 1. Deve Güreşleri organizasyonuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Deve güreşlerinin ücretsiz olduğunu belirten Akcan, “Organizasyon için Denizli, Balıkkesir, Antalya ve Çanakkale’den gelecek develer var. Deve güneşlerine kadar bu sayının 100’ü bulacağını tahmin ediyoruz. 13 Mart’ta yapılacak deve güreşlerimiz ile 36 yıl sonra deve güreşleri tekrar canlanacak. Bu bizim kültürümüz. Deve güreşi ile geçmiş ile gelecek arasında köprü kurmak istiyoruz” dedi.

Çal 1. Deve Güreşleri Komitesi’nde Mehmet Yiğit, İbrahim Bıçak, Hüdai Solak, Ali İhsan Hayta ve Halil Ak’ın görev aldığını ifade eden Akcan, organizasyonla ilgili kortej yürüyüşünün 12 Mart Cumartesi Günü saat 14.00 Çarşı Caddesi’nde yapılacağını, güreşlerin de 13 Mart pazar günü saat 11.00’de başlayacağını, Çal Emniyet Müdürlüğü önündeki alanda gerçekleştirilecek deve güreşlerine Denizlilileri beklediklerini kaydetti.

8 MART KADINLAR GÜNÜNDE ÇAL KADINI SEÇİLECEK
Dünya Kadınlar Günü hazırlıklarına da değinen Akcan, 8 Mart Kadınlar Günü’nde Çallı kadınlar için özel organizasyon yaptıklarını belirtti. Çal spor salonunda düzenlenecek olan etkinlikte kadınlar arasında yarışma yapılacağını söyleyen Akcan, “8 Mart’ta her zaman yılın kadını olarak iş kadını seçerler. Bizde zorluklar içinde tek başına kalarak çocuklarına emek emek büyüten annelerimizden bir tanesini 8 Mart’ta yılın annesi, kadını olarak seçeceğiz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

ÇalSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 8 25Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 9 29Parçalı Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 10 28Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 9 29Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 11 29Parçalı Bulutlu