REKLAMI GEÇ

Çameli’de mikrohavza rehabilitasyon projesi uygulanacak

Çameli’de mikrohavza rehabilitasyon projesi uygulanacak

Çameli’de, 8 mahalleyi içine alan 20 bin hektarlık alanda “Batı Akdeniz Havzası Karanfilli Çayı Entegre Mikrohavza Rehabilitasyon Projesi” uygulanacak. Hayvancılığın geliştirilmesinden, küçük ölçekte güneş enerjisi üretim sistemlerine kadar 12 başlıkta toplanan projenin uygulama süresi 5 yıl olarak belirlendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Ağustos 2016 Pazar, 12:16

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın toprak, su ve bitki örtüsü arasında doğal dengeyi sağlamak, havzada yaşayan halkın sosyal, kültürel ve ekonomik kalkınmalarını desteklemek amacıyla uygulanacak Çameli Karanfilli Çayı Entegre Mikrohavza Rehabilitasyon Projesi, düzenlenen toplantıyla anlatıldı.

denizli-cameli-mikrohavza-projesi-ilk-adim-1

Proje hakkında bilgi veren Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Cafer Orhan, “Genel Müdürlük olarak ülkemizde toprağın korunması, tabii kaynakların geliştirilmesi, çölleşme ve erozyonla mücadele, çığ, heyelan ve sel kontrolü faaliyetleri ile ilgili politika ve stratejiler belirlemek istiyoruz. Bu proje ile ilgili kurum ve kuruluşlar arasında işbirliği sağlamak, az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelere eğitim ve teknik destek sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

8 MAHALLE YARARLANACAK
Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu ise, projenin Taşçılar, Elmalı, Karabayır, Akpınar, Sarıkavak, Emecik, Cevizli ve Arpacık mahallelerinde 20 bin hektar alanı kapsadığını, projenin uygulanacak bölgede yaşayan vatandaşlar istişare edilerek hayata geçirildiğini söyledi.

denizli-cameli-mikrohavza-projesi-ilk-adim-2

NELER YAPILACAK?
Batı Akdeniz Havzası Karanfilli Çayı Entegre Mikrohavza Rehabilitasyon Projesi, 2017’de başlayacak uygulama süresi 5 yıl olacak. Proje kapsamında şu çalışmalar gerçekleştirilecek:
-Sel ve erozyon kontrolü
-Bozuk orman rehabilitasyonu
-Mera ıslahı, otlatma planı, sulama
-Bitkisel üretim ve hayvancılığın geliştirilmesi
-Geleneksel ve yöresel tarımsal üretimin geliştirilmesi
-Odun dışı ürünlerin envanteri ve üretimi
-Dam örtülüğü ve izolasyon, enerji tasarrufu ve küçük ölçekte güneş enerjisi üretim sistemleri
-Yaban hayvanı zararlarının azaltılması
-Biyolojik çeşitliliğin korunması ve geliştirilmesi
– Eko turizmin geliştirilmesi
-Mesire alanı düzenlenmesi
– Gelir getirici ve refah artırıcı faaliyetler

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı