REKLAMI GEÇ

DHMİ “Biz elimizden geleni yaptık”

DHMİ “Biz elimizden geleni yaptık”

Çardak’ta DHMİ Genel Müdürlüğü tarafından alınan taksi yasağı kararına yönelik tepkiler büyüyor. Taksiyi tercih eden yolcular yasağı eleştirirken, denizlihaber.com’un görüştüğü DHMİ yetkilisi, “Biz elimizden geleni yaptık. Ama süreci bile bile bu noktaya getirdiler” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Aralık 2018 Pazartesi, 12:39

Çardak Havaalanı’na Çarşamba akşam saatlerinden itibaren taksi girişleri yasaklandı. Gerekçe ise dolmuş taksi uygulamasının sözleşmeye aykırı olması. Bu nedenle geçen hafta ortasından bu yana taksilerin Çardak Havaalanı’nda yolcu indirme bindirme işlemlerine izin verilmiyor.

Bu durum şüphesiz ki en çok yolcuları mağdur etti. Denizlihaber.com, Çarşamba akşamı yaşanan şok ve taksi esnafının gözünden yasak uygulamasını gündeme taşımıştı. Ancak DHMİ yetkilileri yasağın taksicilerin kamuoyuna aktardığı gerekçelerden değil; Pamukkale Taksi Durağı’nın mevcut sözleşmenin kurallarını, sonucu bile bile çiğnemelerinden kaynaklandığını ileri sürdü.

İsmini vermek istemeyen DHMİ yetkili, konunun yargı aşamasında olduğunu, kararın genel müdürlük düzeyinde alındığını dile getirirken; “Durumu aslında en başından itibaren hem karayollarına hem de büyükşehre bildirdik. Ama diğer kurumlar tarafından yalnız bırakıldık” diye konuştu.

ONCA YILLIK UYGULAMA NEDEN SORUN OLDU?
Yetkili, 20 yıldır süren dolmuş taksi uygulamasının havayolu yolcu taşımacılığına ilişkin meydana gelen bir mevzuat değişikliğinden sonra sorun haline geldiğinin de altını çizdi. Geçen yıla kadar havayolu yolcularının toplu şekilde taşınması işinin havayolu şirketleri tarafından ihale edildiğini dile getiren yetkili, “Dolayısıyla DHMİ’nin tek muhatabı taksiler, araç kiralama şirketleriydi. Taksilerin dolmuş taksi sözleşmesine ilişkin itiraz almıyorduk” diye konuştu. Yapılan mevzuat değişikliğinin ardından toplu taşıma işi ihalesinin de DHMİ’ye geçtiğini dile getiren yetkili, mevzuata göre toplu taşıma hakkının diğer kuruma olduğu, taksi durağıyla yapılan sözleşmede de açıkça dolmuş taksi uygulaması, ya da paylaşımlı yolcu taşımanın uygulanamayacağı maddesinin yer aldığını aktardı.

İSTEDİKLERİ KADAR FİYAT KIRABİLİRLER!
Taksi esnafının kilometre hesabı yapılarak uygulayacağı tavan fiyatın sözleşmede 120 TL olarak belirtildiğini dile getiren DHMİ yetkilisi, “Arkadaşlarımızın iddia ettiğinin aksine fiyatları arttırmalarını talep etmedik. Tam tersi, vatandaşın mağdur edilmesini engellemek istiyorlarsa 120 lira olan Çardak-Denizli ücretini istedikleri kadar geriye çekebilirler. Ancak dolmuş taksi uygulamasıyla sözleşme kurallarını ihlal edemezler. Biz DHMİ olarak hem taksi durağı hem de diğer taşıma şirketiyle yaptığımız sözleşmenin bir tarafıyız. Yükümlülüklerimizi uygulamak zorundayız” diye konuştu.

Yorumlar

Alper   -  Bağlantı 5 Aralık 2018, 18:46

Yıllardır seyahat ederim.Ben hiç görmedim kravatlı,traşlı,özenli taksiciyi.Rezervasyon yaptırıyorum sizi şu saatte alıcaz şu plakalı aracımız alıcak diye geri bildirim geliyor.İyi yapılan bir hizmetin açın önünü.

Hüseyin Dağ   -  Bağlantı 4 Aralık 2018, 11:13

DHMİ PAYLAŞIMLI TAKSİ KULLANAN BİZLERİ ÇOK MAĞDUR ETMEKTEDİR.EŞİT ŞARTLARDA BİR HİZMET SUNAMIYORLARSA BU YASAĞI HEMEN KALDIRMALILAR.

ibrahim mutlu   -  Bağlantı 4 Aralık 2018, 09:23

gereksiz prosedür yüzünden, vatandaş mağdur ediliyor, havaalanı zaten şehre uzak! vatandaş mağdur edilmeden, bu sorunun çözülmesi gerekir, Denizli paylaşımlı taksiyi istiyor.

Ahmet   -  Bağlantı 4 Aralık 2018, 08:25

DHMİ ve Belediyenin paylaşımlı taksi yapabilirsiniz izin yazılarını taksici arkadaşlar gösterdi. Niye izin verdiniz o zaman? Vatandaşın yararına olan bir uygulamayı neden şimdi kaldırma gereği duyuyorsunuz?

serdar   -  Bağlantı 3 Aralık 2018, 23:17

Havaalanı zaten çok uzak, havaşın taşıma hizmeti yeterli değil, taksi hizmeti iyiydi, devam etmesinden yanayım

Mete   -  Bağlantı 3 Aralık 2018, 21:10

Bir vatandaş olarak paylaşımlı taksiyi kullanıyorum. Peki yıllardır sorun yoktu niye şimdi sorun oldu? Denizli Belediyesi ve DHMİ’nin paylaşımlı taksi izin belgeleriniz var taksilerde bunlar ne olacak. Vatandaşın yararına olan uygulama bu.

mehmet   -  Bağlantı 3 Aralık 2018, 20:42

bahse konu dolmuş taksi uygulaması başladıkları günden beri sıkıntı ve yasal degildi kanundaki boşluk ve yasadaki yorum farklılığından dolayı bu günlere geldi uzun yıllar sonra bu işte magdur olan bir merkez taksi esnafı oldugunu yetkililerde gördü

Arabulucu   -  Bağlantı 3 Aralık 2018, 19:03

Taksiciler dolmuş şeklinde yolcu taşıyamazlar diye sözleşmede yazarken…..
Havalimanı yetkilileri haklı…
Sözleşmeyi yeniden yazarlar ve uygulamaya alırlarsa sorun ortadan kalkar…
Ancak O da mümkün değil…..

atilla   -  Bağlantı 3 Aralık 2018, 13:11

yıllardır sürdürülen dolmuş taksi uygulaması neden şimdi sorun oldu acaba?!?!? vatandaşın faydalandığı bu hizmetin devam etmesi taraftarıyım.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı