REKLAMI GEÇ

Belediye sağlıklı ağaçları mı kökledi?

Denizli Belediyesi ekiplerinin, Yenişehir Yunus Emre Koruluğu üzerine yapacağı spor kompleksi için akşam saatlerinde ağaçları sökmesi mahalle sakinlerinin tepkisine yol açtı.

/ DENİZLİHABER / 5 Kasım 2007 Pazartesi, 01:00

Mahalle sakinleri, “Gizlice ağaçları söküyorlardı. Fark edilince kaçtılar” derken, Başkan Yardımcısı Alaybeyoğlu, “Ekiplerimiz çürümeye yüz tutmuş iki ağacı sökmüş ve bölgeden ayrılmış. Kimseden kaçtıkları yok” diyor

Denizli Belediyesi’nin“Ağaç Operasyonu” mahalle sakinlerine takıldı. Denizli Belediyesi ekipleri geçtiğimiz haftalarda bir akşam operasyonu ile Yenişehir’deki Hat Minibüsü durağının hemen altında bulunan Yunus Emre Koruluğu’ndaki ağaçları sökmeye başladı. Ancak aralarında Denizli Barosu eski Başkanı Avukat Yıldırım Aycan’ın da bulunduğu bir grup mahalle sakininin müdahalesi ‘kendi tabirleriyle’ bir ağaç kıyımını engelledi.

Olay şöyle gelişti;

Denizli Belediyesi Yenişehir yunus emre Koruluğu’nu komplike bir spor merkezine çevirmek adına çalışmalar başlattı. İçinde tenis kortları, gezi ve koşu parkurlarının yanı sıra, dinlence merkezinin de olacağı proje çiziminde koruluktaki ağaçlar dikkate alınmadı.

Geçtiğimiz günlerde havanın kararmasının ardından koruluğa giden belediye ekipleri projede bina altında bulunan ağaçları köklemeye başladı. Ancak uygulama çevre sakinlerinin tepkisini çekti.

Evlerinin önündeki korulukta ağaçların köklendiği gören çevre sakinleri, ekipe niçin ağaçları söktüklerini sordu, tatmin edici yanıt alamadı. Bunun üzerine çevre sakinlerinin arasında bulunan Denizli Barası eski Başkanı Avukat Yıldırım Aycan telefona sarılarak Orman ÖBlge Müdürlüğü’nü aradı.Belediye ekiplerinin yunus Emre Koruluğu’ndaki ağaçları söktükleri ile ilgili bilgilerinin olup olmadığı sorusuna ‘hayır’ yanıtı alan Aycan, kanunları hatırlatıp duruma derhal müdahale edilmesini istedi. Belediye ekipleri bu telefon görüşmesinden bir iki dakika sonra beraberinde söktükleri ağaçlarla birlikte koruluktan ayrıldı.

Yıldırım Aycan, Orman Bölge Müdürlüğü’ne açtığı telefonun ardından Belediye ekiplerinin apar topar kaçtığını söylerken, çevre sakinleri de Aycan’ın açıklamasını destekler ifadeler kullandı.

Mahalle sakinleri boyları 3 metreyi geçen çok sayıda sağlıklı ağacın tesisleşme adına akşam vakti söküldüğüne vurgu yaparken, söküme tanık olan çocuklar “Duyduğumuz gürültünün ardından camlarımızdan dışarıya baktık. Yıllardır gölgesinde oynadığımız ağaçları köklüyorlardı” diye konuştu.

İddiaları yönelttiğimiz Belediye Başkan Yardımcısı Ali Alaybeyoğlu, Belediye’nin kendine ait Yunus Emre Koruluğu’nu vatandaşın da çok amaçlı yararlanabileceği bir yaşam alanına dönüştürmeye çalıştıklarını söyledi.

İddiaların aksine sökülen ağaçların çürümeye yüz tutmuş ve yıkılma riskine sahip ağaçlar olduğunu dile getiren Alaybeyoğlu, “Ekiplerimizin oradan apar topar kaçtıkları da gerçeği yansıtmıyor. Sadece bir iki ağacı söküp, işleri bitince de koruluktan ayrıldılar” diye konuştu.

Alaybeyoğlu,koşu yolu, tenis sahası, basketbol sahası, oturma bankı, piknik masaları, büfe ve iki ayrı WC, çeşmeler, gölet ve derenin bulunduğu proje kapsamında koruluğa ilave bitkilerin ve köknar ağaçlarının dikileceğini de söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı