REKLAMI GEÇ

“Demokrasi’ye neşter

Denizli Belediyesi’nin yıllar önce yaptığı, ancak zeminden aşağıda olduğu için atıl kalan Demokrasi Meydanı’ndaki park toprakla dolduruldu. Park, artık canlılık kazanacak.

/ DENİZLİHABER / 2 Ağustos 2007 Perşembe, 00:00

Denizli Belediyesi, yol ile park arasındaki kot farkından dolayı vatandaşlar tarafından yeterli ilgi görmeyen ve yıllarca atıl durumda kalan Demokrasi Parkı’ndaki çalışmalarını tamamlama aşamasına geldi.

Denizli Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, < ?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />3500 metrekare alana sahip Demokrasi Meydanı’nda 15 Temmuz’da başladığı restorasyon ve çevre düzenleme çalışmalarını sürdürüyor.

Müdürlük, yol ile park arasında kalan 1000 metrekarelik alanın kot farkını 3,5 metre daha yükselterek yol seviyesine getirdi. Parkın etrafındaki yürüyüş yolları da yine aynı şekilde yükseltilerek yeniden düzenlendi. Park içindeki havuzun ise ekonomik ömrü dolan sulama boruları ve malzemeleri değiştirilerek tadilatı yapıldı. Yükseltilen alana ise Denizli’ye özgü doğal mermer taşı kullanılarak çevre düzenleme çalışması yapılıyor. Çocuk oyun alanı, ahşaptan büfe, oturma grupları, havuz ve park aydınlatma işleri ise devam ediyor.

Yaklaşık 1 milyon 700 bin YTL harcanarak kent dokusuna uygun ortaya çıkartılacak Demokrasi Parkı, yeni yüzüyle vatandaşların alternatif dinlenme merkezi olacak

Demokrasi Parkı’ndaki çalışmalar 30 Ağustos’ta tamamlanacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı