REKLAMI GEÇ

Denizli’nin Yunusları

Eğitimlerini tamamlayan motosikletli polis timleri ve çocuk polisleri, Denizli Polis Evi’nde düzenlenen törenle sertifikalarını İl Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan’dan aldılar.

/ DENİZLİHABER / 8 Haziran 2007 Cuma, 00:00

Denizli İl Emniyet Müdürlüğü, güvenliği daha iyi sağlayabilmek adına farklı yöntemlere imza atıyor. Suç unsuru oluşturabilecek durumları oluştuktan sonra değil, oluşmadan önce ortadan kaldırmayı amaçlayan Denizli Emniyet Müdürlüğü, bu amaçla toplum destekli polis projesiyle birlikte “Yunuslar” olarak bilinen motosikletli polis timleri oluşturdu..
 

Ayrıca çocuklara yönelik ve çocuklar tarafından işlenen suçların da daha iyi ele alınıp, doğru müdahale edilebilinmesi için çocuk polisleri de devreye girdi. Yaklaşık 45 gündür kendi alanlarında eğitim alan her iki grup Polis Evi’nde yapılan törenle sertifikalarını alarak göreve başladı.

Düzenlenen törende ilk olarak söz alan Denizli Önleyici Hizmetler Şube Müdürü İzzet Tuna yaptığı açıklamada: “Eğitimimize 4’ü Burdur’dan 5’i Uşak’tan 11’i de Denizliden olmak üzere toplam 20 kişi katılmıştır. Eğitime katılan polislere 15 günü interaktif teorik eğitim ve 30 günü de pratik eğitim olmak üzere toplam 45 gün eğitim verilmiştir. Teorik eğitimde motorun teknik özellikleri tanıtılırken teorik eğitimde ise; motorun üzerinde dengede kalma, korunma ve sürüş teknikleri ile bilgiler verilmiştir. Motosikletli eğitimlerimiz EGS Fuar Alanı’nda yapılmıştır. Ekibimize eğitim veren İbrahim Gencer’e de teşekkür ediyorum. Motorize ekiplerimizin sayısının artmasıyla birlikte, inanıyorum ki halkımız kendisini daha güvende hissedecektir” dedi.

“Çocuklar her şeyimiz”

İzzet Tuna’nın ardından sözü devralan Çocuk Şube Müdür Vekili Ümit Bitir çocuk istismarının engellenmesi, çocukları suça iten unsurların belirlenmesi, çocuklara karşı işlenen suçların önlenebilmesi, internette çocuk istismarı ve çocukların haklarının daha iyi korunabilmesi için çocuk polisinin eğitimine artık daha da önem verildiğini bildirdi. Bitir: “Eğitimimize 27 kişi katıldı. Katılımcılara en ileri teknoloji olanaklarını kullanılarak eğitim verildi. Örneğin; eğitimi veren hocamız Ankara’da iken, eğitimi alan adaylarımız buradan canlı olarak interaktif ortamda derse katıldı. Bu da Türk Polisi’nin gelişmişliğinin en güzel örneklerinden biridir” dedi.

“Suç oluşmadan engellenecek”

Ayrıca Denizli İl Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan da yaptığı konuşmada suç unsurunu oluşumundan önce engellemenin önemine değinerek şu sözleri dile getirdi: “İki senedir suçu daha oluşmadan engelleyebilmek adına Pamukkale Üniversitesi ile birlikte çalışıyoruz. Amacımız önleyici tedbirler almaktır çünkü toplum geliştikçe suç olgusu da gelişmekte ve yeni çıkış noktaları bulmaktadır. İzmir Emniyet Müdürlüğü ile yaptığımız çalışmalar sonucunda bu iki yeni ekibimizi halkımızın hizmetine sunuyoruz. Denizli’de şu anda en az 50 tane motorize ekip ve en az 100 tane de sivil polis görev yapmaktadır. Tüm bunların amacı toplumda bir huzur ve güven ortamı yaratmaktır. Bu bağlamda Denizli’deki suç oranına baktığımızda, geçen yıllara göre ciddi bir düşüş olduğunu görmekteyiz. Ve bu da bizim için gurur vericidir.”

 

Katılımcılara sertifikaları verildikten sonra küçük bir kokteyl verildi. Kokteylin ardından motorize ekipler, Pamukkale Yolu’nda yaptıkları birbirinden tehlikeli hareketlerle izleyicilere heyecanlı anlar yaşattı… Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan’ın da motosiklete ustalıkla binmesi dakikalarca alkışlandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı