REKLAMI GEÇ

Otobüs ücretleri zamlandı

Otobüs ücretleri zamlandı

Denizli Belediyesi’nin geçtiğimiz ay içerisinde almış olduğu karar ile birlikte halk otobüslerine zam geldi. Yeni zam ile birlikte 75 yeni kuruş olan sivil taşıma ücreti 90 YKR’ye, 55 YKR olan öğrenci taşıma ücreti ise 65 YKR’ye yükseltildi.

/ DENİZLİHABER / 16 Nisan 2008 Çarşamba, 00:00

Halk otobüsleri ilk ayında zamlı ücretlerle taşımaya başladı. Geçtiğimiz ay Denizli Belediye Meclisi’nin kararı ile birlikte halk otobüslerine zam gelmişti. Yeni zam ile birlikte 75 yeni kuruş olan sivil taşıma ücreti 90, 55 yeni kuruş olan öğrenci taşıma ücreti ise 65 yeni kuruşa yükseltildi.

Halk otobüslerine yapılan zam konusunda ise zammın görüşülmesi sırasında Denizli Belediye Meclisi’nde şunlar yaşanmıştı:

Belediye Meclisi’nde otobüs ücretlerine yapılacak olan zamların görüşülmesi sırasında, CHP’li Meclis Üyesi Tuncer Savru, toplu taşımanın sosyal bir sorumluluk olduğunu belirterek 13 Ekim 2004 tarihimde gerçekleştirilen halk otobüslerinin özelleştirme ihalesinin yanlış olduğunu belirtti. Zafer Gönenç ise bu yanlıştan hemen dönülmesi gerektiğini belirtti. Belediye Başkan Yardımcısı Osman Zolan, göreve geldiklerinde halk otobüslerinin 2,5 milyon YTL zarar ettiğini, yapılan özeleştirme ile belediye bütçesine artı değer kazandırıldığını belirterek uygulamanın doğruluğunu savundu. Zolan, yolcu ücretlerindeki artışın, yakın tarihte yapılacak olan ihalenin daha cazip hale getirilmesi için, belediye yönetimi tarafından düşünüldüğünü belirtti. Meclisteki bu tartışmalar sırasından zaman zaman ipler gerildi ve tartışmanın boyu arttı. Gergin bir havada gerçekleşen tartışmaların ardından, özel halk otobüslerindeki yolcu ücretlerine yapılan zam 8 ret oyuna karşın 22 oyla kabul edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı