REKLAMI GEÇ

Tıkıroğlu yarım asırı geride bıraktı

Denizli Belediyesi eski başkanlarından Mimar Ziya Tıkıroğlu, Esnaf Sarayı Konferans Salonunda düzenlenen törenle meslekte 50.yılını kutladı.

/ DENİZLİHABER / 16 Kasım 2007 Cuma, 01:00

Törene Denizli Valisi Dr.Hasan Canpolat, Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, Mimarlar Odası Denizli Şube Başkanı Süleyman Boz, Ziya Tıkıroğlu’nun ailesi, yakınları ve çok sayıda davetli katıldı.

Ziya Tıkıroğlu slayt gösterisi eşliğinde meslekte geçirdiği 50 yılını anlattı. 1983-1989 yılları arasında Denizli Belediye Başkanlığı yapan Ziya Tıkıroğlu, Belediye Başkanlığı döneminde Denizli’ye kazandırdığı eserleri ve bu eserleri kazandırmak için verdiği mücadeleyi de slaytlar eşliğinde anlattı. Acısıyla tatlısıyla meslekte elli yılı geride bıraktığını ifade eden Tıkıroğlu, Denizli’ye önemli hizmetlerde bulunduğunu ve bu mücadeleyi verirken bazen kimseden destek alamadığını, buna rağmen Denizli’ye hizmet etmek için elinden geleni yaptığını söyledi. Sanat alanına olan ilgisi hakkında da bilgi veren Tıkıroğlu, halen Denizli Kültür ve Sanat Vakfı’nın başkanlığını yürütüyor ve Denizli’de kültür etkinlikleri düzenlenmesi için önemli çalışmalar gerçekleştiriyor.

Törende bir konuşma yapan Vali Hasan Canpolat, Ziya Tıkıroğlu’nun gerek Belediye Başkanı olarak gerekse bir mimar olarak önemli çalışmalara imza attığını belirterek, “ Denizli’de bir Belediye Başkanı ve bir mimar olarak önemli etkileri olan Ziya beyi ben daha çok bir kültür adamı olarak tanıyorum. Ziya Tıkıroğlu Denizli’nin kültür hayatına önemli katkılar yapmıştır ve yapmaya da devam ediyor. Ziya beyin başarılarla dolu geçen meslek hayatındaki 50. yılını kutluyor, Denizli’ye özellikle kültür alanında yapacağı katkıların artarak süreceğini umuyorum” dedi.

Meslekteki 50. yılını doldurması nedeniyle Denizli Mimarlar Odası tarafından hazırlatılan plaket Vali Hasan Canpolat tarafından Ziya Tıkıroğlu’na verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı