REKLAMI GEÇ

5.8 şiddetindeki deprem kurgusuyla eğitim

5.8 şiddetindeki deprem kurgusuyla eğitim

Denizli Afet Müdahale Planı’nın uygulanabilirliğini arttırmak, ana ve destek çözüm ortağı kurumlarda farkındalık oluşturmak, plandaki olası çakışma ve eksikleri tespit edebilmek amacıyla il bazında düzenlenen ‘Masabaşı Plan Tatbikatı’ yapıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Temmuz 2015 Çarşamba, 19:03

Valilik Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen tatbikata, Vali Şükrü Kocatepe, Vali Yardımcısı Ekrem Büyükata, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Albay Mürşit Kuyumcu, İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Recep Demirci, Denizli, Aydın, İzmir, Uşak,Afyonkarahisar’dan ana çözüm ortakları ve destek çözüm ortakları katıldı.

Vali Şükrü Kocatepe, tatbikatın başlangıcında yaptığı konuşmada, Afet Müdahale Planı ile afet ve acil durumlara ilişkin müdahale çalışmalarında görev alacak hizmet grupları ile koordinasyon birimlerine ait rolleri ve sorumlulukları tanımlamanın, afet öncesi, afet anı ve sonrasındaki müdahale planlamasının temel prensiplerini belirlemenin amaçlandığını söyledi.

Yeni yönetmelikle ulusal ve yerel düzey afet planlarında ana çözüm ortağı hizmet ve grup sayılarının arttırıldığını, yerel yönetim ve kaynakların aktif kullanımının amaçlandığını anlatan Kocadepe, Denizli Afet Müdahale Planı’nın 26 yerel düzey hizmet grup operasyon planından oluştuğunu, hizmet grup planlarının hazırlanması ile uygulanmasından kurum müdürü veya başkanının birinci derece olduğunu söyledi.

AFAD Müdürü Recep Demirci de tatbikat senaryosu hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Daha sonra senaryo gereği Denizli’de 5.8 şiddetinde bir deprem kurgusu slayt eşliğinde katılımcılara sunuldu. Senaryoya göre, Çürüksu Bölgesi’nde 5.8 şiddetinde bir deprem meydana geldiği, başta Pamukkale, Merkezefendi ve Sarayköy olmak üzere bazı ilçelerde hasar oluştuğu, in çevre il ve ilçelerde de hissedildiği öngörüldü.

Bu bağlamda ana çözüm ve destek ortakları, öngörülen deprem anında yaptıkları ve yapacakları çalışmalar hakkında planlamalarını içeren sunumlarda bulundu.

Yorumlar

ANIL   -  Bağlantı 30 Temmuz 2015, 01:04

5,8 ŞİDDETİNDE DEPREM OLURSA diye gidilen, akşam saat 17’de hala devam ediyor olan toplantıda kimsenin aklına gelip de sorulmaz. 99 depreminden sonra “Deprem vergisi” diye toplanan paralar ne oldu, deprem için ne yapıldı?. Ölen ölür, kalan sağlar bzm

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu