REKLAMI GEÇ

Büyükşehir’den sokak hayvanlarını unutmayın çağrısı

Büyükşehir’den sokak hayvanlarını unutmayın çağrısı

Sokak hayvanlarının rahatça su içebilmeleri için şehrin çeşitli noktalarına suluklar yerleştiren Denizli Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlardan da evlerinin önüne bir kap su koymaları için destek istedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Temmuz 2015 Pazartesi, 15:54

Denizli Büyükşehir Belediyesi, aşırı sıcaklardan olumsuz etkilenen sokak hayvanlarına kentin çeşitli yerlerine yerleştirilen suluklar ile destek olmaya çalışıyor. Vatandaşlara da bu çabaya destek olmaları çağrısında bulunuldu.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Naciye Kapukıran, sokak hayvanları için çeşitli çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirterek, bunlardan birisinin de kentin birçok noktasına yerleştirilen suluklar olduğunu söyledi.

Özellikle mevsim normallerinin üzerinde yaşanan sıcak havalarda vatandaşlardan kapılarının önüne su koyması için çağrıda bulunan Kapukıran, “Sıcak havanın yanı sıra yüksek nem nedeniyle hayatın zorlaştığı şu günlerde, hayvanlar da sıkıntı yaşıyor. Sokak hayvanlarının da doğanın bir parçası olduğunu ve hayatı insanlarla birlikte paylaştıklarını unutmamak gerekiyor. Bu sıcak havalarda kapı önüne konulacak bir kap su, kuş, köpek veya kedi için çok önemli olabiliyor. Su, insanlar için olduğu kadar hayvanlar için de vazgeçilmez temel ihtiyaçtır. Bu nedenle vatandaşlarımızın duyarlı olmalarını ve sokak hayvanlarımıza sahip çıkmalarını istiyoruz. Lütfen hayvanlardan bir kap suyu esirgemeyelim” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu