REKLAMI GEÇ

Canpolat, “ Kendim istedim”

Canpolat, “ Kendim istedim”

Valiler kararnamesinin imzalanması ile birlikte merkez valiliğine atanan Vali Hasan Canpolat, kendi isteği ile merkez valiliğine alındığını söyledi. Vali Canpolat’ın yerine, Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen geliyor.

/ DENİZLİHABER / 28 Nisan 2008 Pazartesi, 00:00

Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanan valililer kararnamesi ile merkez valiliğine alınan Vali Hasan Canpolat düzenlediğini basın toplantısında, merkez valiliğine alınışının sebeplerini açıkladı. Denizli’de 1.5 yıl görev yapan Vali Canpolat merkeze alınmasını kendisinin isteğini söyledi. Denizli Valiliği görevine 2006 yılının 27 Ekim tarihinde başladığını ve bundan öncede Sivas valisi olarak görev yaptığını belirten Canpolat, “27 Ekim 2006 tarihinde Denizli Valisi olarak göreve başladım. Ve bu dönemde sizlere de yaptığım toplantıda düşüncelerimi, yapmak istediklerimi anlatmıştım. Görevim süresi boyunca da verdiğim sözlerimin arkasında durdum ve yapılması gerekenleri yapmaya çalıştım. Kamuoyunu için sürpriz bir gelişmeydi bu. Kamuoyunu bilgilendirmek adına ben de bu toplantıyı düzenledim. Merkeze alınmam, kendi isteğim ve irademle olmuştur. 6 yıllık valilik görevimi burada noktalamak istedim ve kendi isteğim ile noktaladım. Yaşanan bu durumun sebebi ne Denizli ne de bakanlığımızdan kaynaklanan sorunlardır. Bu düşüncemi açıkladığımız zaman devlet büyüklerimizden kararım tekrar tekrar sorulmuş ve kalmam konusunda ısrarcı olunmuştur. Ama kendi kararım sonucu kararname, bu şekilde çıkmıştır. Sonuçta ben Sivas Valiliği’ne de Başbakanın onayı ile atanmıştım. Bu konuda kimsenin bir art niyeti yoktur. Bu gelişmeyle ilgili olarak çeşitli yorumlar yapılabilir ama tamamen yanlıştır. Denizli insanı ise dürüst ve çalışkandır. Eğer Denizli’de görev yapmamış olsaydım doğu ve batı insanını tanıyamazdım. Ama artık bu tanımı yapabiliyorum. 1.5 yıllık görevim süresince herkese adil ve dürüst olmaya çalıştım. Elimden geldiği kadar verdiğim sözleri yerine getirdim. Kimsenin rahatsız olduğunu düşünmüyorum” dedi.

Aile kararı

Canpolat, görevi bırakmaya karar vermesinde, ailesinin kararının da etkili olduğunu söyledi. Valilik görevinin, zor ve sorumluluk isteyen bir görev olduğunu ifade eden Canpolat, “Kimsenin aklında soru işaretlerinin kalmasını istemiyorum. Bu karar tamamen benim kararım ve Denizli halkının da haklarını helal etmesini istiyorum. Tabiî ki herkesin aklında bir soru işareti var, ama inan ki tüm samimiyetim ile bu kararın kendi kararım olduğunu tekrardan belirtiyorum. 6 yıllık valilik görevim süresince aileme ve 2 çocuğuma ilgi gösteremedim. Çocuklarımı iyi yetiştiremiyorum. Aldığım bu kararda bu bir etkendir. Bu kararı da ailem ile birlikte aldım. Ben bu görevin bir namus görevi olduğunu biliyorum ve inanıyorum son bir saatim bile olsa bu sorumluluk ile görevimi bırakacağım” dedi.

Bundan sonrası için bir düşüncem yok

Geçtiğimiz hükümette görevde bulunan Abdullatif Şener’e yakınlığı ile bilinen Vali Hasan Canpolat’ın ileriki dönemde siyasette yer alabileceği konusunda ki söylentilere de cevap veren Canpolat, böyle bir konunun söz konusu olmadığını ve söylediği sözlerin doğru olduğunu belirtti. Vali Canpolat, ileriki dönemlerde de valilik görevi yapmayacağını söyledi. Merkez valisi olarak görevini sürdüreceğini belirten Canpolat, ilerisi için de bir ilerleme düşünmediğini belirtti.

İlerlemek bana göre değil

Gazetecilerin Denizli’de valilerin ilerlemesi için önemli bir il olduğunu hatırlatması üzerine kendisinin ilerlemek gibi bir düşüncesinin bulunmadığını belirten Canpolat, “Denizli, valiler için iyi bir il ama benim aklımda ilerleme gibi bir düşünce yok. İleriki dönemler de ne gösterir bilemiyorum. Devlet tarafından kendimize verilen her görev için hazırız ve yapacağız. Devletin her görevi benim için namustur”dedi. Bazı valilerin göreve geri dönmek için mahkemeye müracaat ettiğini ve görevlerine yeniden döndüğünü belirten gazetecilerin bu sorusuna karşılık, hiçbir zaman böyle bir şeyi düşünmediğini belirten Vali Canpolat, insanların bencil davranmadan, bazı işleri yerinde ve zamanında bırakması gerektiğini belirtti.

Denizli basınına çok teşekkür ediyorum

Denizli’de görev yaptığı süre boyunca kendisini takip eden gazeteciler hakkında da açıklamalarda bulunan Canpolat, Denizli basının yerel ve ulusal olarak çok güçlü olduğunu ve hiçbir konuya duyarsız kalmadığını belirtti. Denizli’de basının önemli bir görevi olduğunu ve kendisinin de basın ile arasının her zaman iyi olduğunu belirten Canpolat, devletin işleyişine göre basın ile devletin arasında her zaman bir mesafe olduğunu ama Denizli’de bu mesafenin olmadığını belirtti. Vali Canpolat son olarak basın mensuplarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu