REKLAMI GEÇ

Vali Altıparmak’tan avcılara çağrı: Domuz sürek avı yapın

Vali Altıparmak’tan avcılara çağrı: Domuz sürek avı yapın

İl Koordinasyon Kurulu Vali Ahmet Altıparmak Başkanlığı’nda toplandı. Vali Altıparmak, özellikle Tavas, Kale, Acıpayam ve Tavas bölgelerinde yaban domuzu popülasyonunun arttığını belirterek, avcılara çağrıda bulundu. Altıparmak, “Bu işin eğitimini alan sürek avı düzenlesin. Domuz popülasyonu arttı, tarım arazilerini talan ediyorlar” dedi.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 24 Ocak 2017 Salı, 15:55

İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Ahmet Altıparmak başkanlığında gerçekleştirildi. Yatırımcı daire müdürlerinin faaliyetlerini anlattığı toplantıda Denizli’de yaban hayatı da ele alındı.

YABAN DOMUZU SORUNU
Faaliyetlerine ilişkin bilgi veren Orman ve Su İşleri Bakanlığı 5. Bölge Müdürü Mahmut Temel, son dönemlerde yaban domuzu sayılarında hızlı bir artış gözlendiğini belirterek, bu konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Özellikle çiftçilerin yaban domuzlarından çok fazla şikayet ettiğini anlatan Temel, “Çiftçiler şikayetlerini Tarım İl Müdürlüğü’ne iletiyor, konu buradan bize geliyor. Biz de Valiliğin oluru ile çalışma yapıyoruz” dedi.

5. Bölge Müdürü Mahmut Temel, 2016 yılında 24 sürek avı organize ettiklerini belirterek, bu işin sürekli hale getirilmesinin önemine işaret etti. Ava çıkacak olanların eğitimli olmasının büyük önem taşıdığını dile getiren Temel, “Hem kullanılan silah ve kurşunlar, hem de yaban domuzlarının saldırılarına karşı kendilerini koruyabilmeliler. Bu nedenle ısrarla eğitim üzerinde duruyoruz. Yaban domuzu avı eline silah alanın yapabileceği bir iş değil” dedi.

VALİ ALTIPARMAK’TAN AVCILARA ÇAĞRI
Yaban domuzunun özellikle çiftçiler ile ilgili büyük sorunlar oluşturduğunu belirten Vali Altıparmak, avcılara çağrıda bulunarak sürek avına çıkmalarını istedi.

Tarım arazilerinin yanı sıra şehir merkezlerinde de yaban domuzlarının sıklıkla görülmeye başlandığını belirten Vali Altıparmak, “Şirinköy’de insanlar yürüyüşe çıkıyor, bir anda karşılarında yaban domuzlarını görüyorlar. Tarım arazilerinin yanı sıra insanlar için de tehlikeliler. Bu nedenle bu işin eğitimini almış avcıların sürek avları düzenlemesi doğal dengenin korunması adına önemli” dedi.

Tavas Kaymakamı Osman Varol da, kendi bölgelerinde yaban domuzlarının çok olduğunu belirterek, riskli olduğu için ilçe sakinlerinin ava çıkamadığını, ancak dışarıdan gelen turistlerin sürek avları düzenlediğini kaydetti.

Yorumlar

Deniz   -  Bağlantı 25 Ocak 2017, 09:18

Domuzları uyuşturucu ilaç içeren tüfekle vurup burunlarına metal halka takarsanız tarlaları sürüp zarar veremezler. Böyle bir vahşet çağrısı yerine bu daha insana yakışır bir çözüm olur.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu