REKLAMI GEÇ

Enerya’nın 2016 hedef ilçeler

Enerya’nın 2016 hedef ilçeler

Türkiye’de birçok ilin doğal gaz dağıtım işini üstlenen Enerya Denizli’de de çalışmalarına devam ediyor. 2015 yılında Denizli’ye 20 milyon TL’lik yatırım yapan ve kent merkezinde 230 bin haneye doğal gaz akışını sağlayan Enerya, şimdi de ilçelere açılmaya başladı. Honaz başta olmak üzere ilçelere de doğal gaz akışının sağlanması için çalışma yürütülüyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Kasım 2015 Salı, 16:40

Enerya Denizli Bölge Müdürü Mehmet Akif Tulukcu, Denizli’de gerçekleştirilen doğal gaz yatırımlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

2015 yılında Denizli’ye 20 milyon TL’lik yatırım yapıldığını belirten Tulukcu, “Bu yıl yatırımla dolu geçti. Yıl sonu itibariyle Denizli’de yaklaşık 230 bin dairenin doğal gaz arzı kullanıma hazır hale geliyor. Şu an itibariyle aktif kullanıcı sayısı yaklaşık 200 bin civarında. Denizli’de 2006 yılından bu yana doğal gaz yatırım faaliyeti devam ediyor. Yıl boyunca gayet verimli çalışıldı. Kazasız bir yılı geride bırakıyoruz. Denizli Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere ilçe belediyeleri ve diğer altyapı şirketleriyle güzel işler yapıldı” dedi.

DOĞAL GAZ ARZI SAĞLANMAYAN MAHALLE KALMADI
2016 yılında şehir merkezinin yanı sıra ilçelerde de doğal gaz çalışmalarına devam edeceklerini ifade eden Tulukcu, “2016 yılının başına kadar Honaz’a doğal gaz arzını sağlayacak olan orta basınç sistemini tamamlayacağız. 2016 yılı içinde Honaz ilçe merkezinde çalışmalarımız olacak. Bununla birlikte Pamukkale ve Merkezefendi ilçelerinde de çalışmalarımıza devam edeceğiz. Denizli’de yılsonu itibariyle doğalgaz arzı sağlanmayan mahalle kalmadı. Ancak Denizli dinamik büyüyen bir şehir. 2016 yılında özellikle büyüyen mahallelere, yeni binalarla ilgili çalışacağız” dedi

İLÇELER İÇİN AYRI YÖNETMELİK VAR
Doğalgaz arzının diğer ilçelere de gitmesi için bazı şartların olduğunu kaydeden Tulukcu, “İlçelere doğalgazın gitmesi için Enerji Bakanlığı ve BOTAŞ bir yönetmelik yayınladı. Buna göre elektrik abone sayısının yüzde 60, doğalgaz için talepte bulunursa BOTAŞ ve Enerji Bakanlığı bu ilçelere iletim hattı çekecek. Bizim işimiz bu noktadan sonra başlayacak. Dileriz ki ilçelerimizde bu sayı tamamlanır. Özellikle nüfus ve ekonomik olarak büyük ilçelerde bu sayının tamamlanmasını isterim” dedi.

ENERYA DENİZLİ’DE ELEKTRİK SATIŞI İLE DE BÜYÜMEK İSTİYOR
Enerya’nın elektrik dağıtımı da yaptığını belirten Mehmet Akif Tulukcu, “Biz doğal gazın yanı sıra elektrik toptan satış şirketi olarak elektrik satışı da yapıyoruz. 2016 yılında doğal gazla beraber elektrik toptan satışını daha aktif hale getireceğiz” dedi.

Tulukcu Denizli’de yıllık 1 milyar metre küp gaz hacmi olduğun, bu hacmin yüzde 75’ini sanayide, yüzde 25’inin ise konutlarda tüketildiğini kaydetti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu