REKLAMI GEÇ

Engelim işime engel mi?

Engelim işime engel mi?

Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Pamukkale Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu işbirliği ile hazırlanan ve Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın (GEKA) doğrudan faaliyet desteği kapsamında desteklediği “Engelim işime engel mi?” projesi kapsamında 50 engellinin test ölçümü tamamlandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Mart 2015 Çarşamba, 16:07

Denizli Çalışma ve İş Kurumu il Müdürlüğü ve Pamukkale Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu işbirliği ile hazırlanan “Engelim işime engel mi? projesi kapsamında 50 engellinin test ölçümü yapıldı. Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde, iş arayan bedensel engellilere, etkin ve profesyonel iş ve meslek danışmanlığı hizmeti verebilmek adına fiziksel kapasitelerinin standart ve güvenilir testlerle ölçülmesi ve değerlendirilmesi gerçekleştirildi.

Proje hakkında bilgi veren Çalışla ve İş Kurumu İl Müdürü Ferudun Giresun, “Engellilere verilen İş ve Meslek Danışmanlığı hizmetlerinde kullanılan yöntemlere ek olarak objektif verilere ihtiyaç duyulması amaçlarıyla Türkiye’de ilk kez “Engelli Test -Ölçüm Merkezi” kurulmuştur. Bu kapsamda Pamukkale Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu öğretim üyesi Doç. Dr. Ali Kitiş ve Uzm. Fzt. Umut Eraslan tarafından İŞKUR İl Müdürlüğünde görev yapan 12 iş ve meslek danışmanına test-ölçüm uygulama eğitimi verildi. Verilen eğitim doğrultusunda İş ve Meslek Danışmanlarınca 50 engelliye test-ölçüm uygulanmış olup; bu sayede gerek engelli bireyler, gerekse engelli iş arayanın iş ve meslek danışmanı, çalışabileceği alanlar hakkında fikir sahibi olabilecek. Engellinin doğru işe ya da eğitime yönlendirilmesi noktasında objektif veriler ışığında doğru yerleştirme yapılabilecek. Pamukkale Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon öğrencileri Kurumumuz test – ölçüm merkezinde eğitim-öğretim alma olanağına sahip olacaklardır” dedi.

PANEL DÜZENLENECEK
“Engelim işime engel mi?” projesi doğrultusunda 10 Mart Salı günü Pamukkale Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu’ nda proje değerlendirme panelinin düzenleneceğini belirten Giresun, şunları söyledi: “ Panele; Türkiye İş Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Özkan, Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ergoterapi Bölüm Başkanı Prof. DR. Hülya Kayıhan, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi, İstihdam ve Sosyal Güvenlik Dairesi Başkan Vekili Pınar Büyükkayaer, Pamuklale Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu Öğretim Üyesi Doç Dr. Ali Kitiş katılacak.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu