REKLAMI GEÇ

Horasanlı’nın 10 yıllık su sorunu çözüldü

Horasanlı’nın 10 yıllık su sorunu çözüldü

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, Tavas’ın Horasanlı Mahallesi’nde 10 yıldır süren içme suyu sorununu çözdü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Nisan 2015 Çarşamba, 11:10

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, Tavas ilçesinin Horasanlı Mahallesi’nde yaklaşık 10 yıldır devam eden içme suyu sorununa el attı.

Yapılan incelemede, Horasanlı Mahallesi’nin yüksek kesimlerine içme suyunun gitmediği tespit edildi. Kayıp kaçak tespit etme araçlarıyla yapılan çalışmada, içme suyu şebeke hatlarının bazı bölümlerinin kireç ve ağaç köklerinden tıkandığı belirlendi. Mahalleye 25 yıl önce döşendiği öğrenilen içme suyu şebeke hatlarının kireçli ve tıkalı olan bölümlerinde temizlik ve hat değişimi yapılarak, Horasanlı’nın içme suyu sorunu çözüldü. Horasanlı Mahalle Muhtarı Naim Aytulun, yukarı mahalledeki içme suyu sorununun 10 seneden beri yaşandığını, yılın bazı zamanlarında uzun süreli su olmadığını, mahalle sakinlerinin çamaşır makinelerini dahi çalıştıramadığını kaydetti. 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Nerede sıkıntı varsa, ihtiyaç varsa, oraya ulaşmak için çaba sarf ediyoruz. Çok şükür sistemimizi kısa sürede kurduk. İhtiyaç olan tüm bölgelerimizin sıkıntılarını tek tek çözmeye devam ediyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu