REKLAMI GEÇ

Muhtarlar görevi geri istiyor

Muhtarlar görevi geri istiyor

Yaklaşık 3 aydan bu yana, muhtarlardan alınan ikametgah evrakı nüfus müdürlükleri tarafından veriliyor. Denizli Muhtarlar Derneği Başkanı Sebahattin Çolak, “Tüm altyapımızı tamamladık. Artık bu görevin bizlere geri verilmesini istiyoruz” diye konuştu.

/ DENİZLİHABER / 15 Mayıs 2008 Perşembe, 00:00

Eskiden mahalle ve köy muhtarlıklarından verilen ikametgah ve benzeri belgeler, yaklaşık 3 aydır Nüfus İl Müdürlüğü tarafından veriliyor. Bu durumun değişmesi için İç İşleri Bakanlığı’na yaptıkları baskıyı artıracaklarını söyleyen Muhtarlar Derneği Denizli Şube Başkanı Sebahattin Çolak, artık teknoloji konusunda eksiklerini giderdiklerini belirterek, eski görevlerini geri almak istediklerini kaydetti. Çolak, “3 ay önce Denizli Valisi Hasan Canpolat ile Halk Eğitim Merkezi’nde, Denizlili muhtarlar olarak bir araya geldik. Bu konuyu ele aldığımız toplantıda, sorunun çözümü için Sayın Canpolat’a görüşlerimizi bildirdik. Daha önceden bilgisayarı, hatta muhtarlık binası dahi olmayan muhtarlarımız vardı. Bu sorunumuzu artık aştık. İnternet şifrelerimizin de bize verilmesiyle hiç zorlanmadan, tüm vatandaşlarımızın işlemini gerçekleştirebiliriz. Ancak İç İşleri Bakanlığı, bize henüz net bir yanıt vermiş değil. Bu konuda iç işleri bakanlığına baskımız sürecek” ifadelerini kullandı.

10 Mayıs Cumartesi günü muhtarlarla birlikte Ankara’da yapılan bir toplantıda, ülkede bulunan 35 bin köy muhtarının, artık bilgisayar ortamına alınan ikametgah belgesinin kendilerine geri verilmesi için bir araya geldiklerini belirten Muhtarlar Derneği Denizli Şube Başkanı Sebahattin Çolak, “Vatandaşımız, yapılan bu uygulamada mağdur duruma düşüyor. İl Nüfus Müdürlüğü Binası, bu sistemi kaldıramıyor. Dar koridorlarda uzun kuyruklar oluşturan vatandaş, alacakları bir belge için saatlerce beklemek zorunda kalıyor. Genel Başkanımızla yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde Denizli’de 60’a yakın köy ve mahalle muhtarının gerekli altyapıyı oluşturduğunu gördük. Görevimizi geri almaya hazırız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu